Az Edzés Sötét Oldala

Videó: Az Edzés Sötét Oldala

Videó: Az Edzés Sötét Oldala
Videó: Az animék sötét oldala 2024, Március
Az Edzés Sötét Oldala
Az Edzés Sötét Oldala
Anonim

Képes a testmozgás nemcsak fittnek és gyengének tartani, hanem megbetegíteni és megbetegíteni is? Igen, legalábbis ez egy új tanulmányt mutat. Tanulmányok szerint közel fele profi sportolók gyakoroljon valamilyen gyomor-bélrendszeri kényelmetlenséget.

Míg a tünetek súlyossága esetenként változó, lehetnek émelygés, hányás, angina és véres hasmenés. Ennek oka, hogy a véráramlás általában csökken intenzív fizikai aktivitás, az amerikai Nemzeti Orvostudományi Intézet tanulmánya szerint.

Ez nemcsak a sportolók teljesítményét, hanem az edzés utáni gyógyulást is befolyásolja - állapították meg a kutatók. Amikor az ember edzés előtt eszik, akkor a legtöbb esetben maga is kényelmetlenséget érez a gyakorlatok során. Ez az oka annak, hogy a legtöbb ember tapasztalatból vagy az oktatók tanácsára kerüli az edzést az edzőterem előtt.

Régi kutatások, amelyek az evés hányingerre gyakorolt hatásait vizsgálták, azt találták, hogy a magas és alacsony intenzitású testmozgás különböző mértékben okozott gyomorpanaszokat, amikor a résztvevők ezt közvetlenül evés után tették.

Sajnos ez a kényelmetlenség túl gyakori - mondja az új tanulmány szerzője, Richard Tidmarsh professzor. Ennek oka nem az a tény, hogy az emberek edzenek, hanem az, hogy nem nagyon készülnek fel magára a képzésre - mondja a szerző.

fitnesz
fitnesz

Kutatása szerint a kulcs nem te vagy edzés közben megbetegszik az, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre az étkezés és a fitnesz között. Ha 30 perccel az intenzív edzés előtt megeszi a reggelit, valószínűleg másodszor is meglátja - árulja el Tidmarsh.

Maga a tudós, aki szintén lelkes fitneszmániás, azt mondja, hogy az edzések során általában a határra törekszik. Edzés közben azonban soha nem érezte rosszul magát. Ezt a helyes táplálkozásnak, a jó hidratálásnak és az elegendő alvásnak tulajdonítja.

Ennek a kellemetlenségnek a elkerülése érdekében észre kell vennie, hogy az edzés nem abban a pillanatban kezdődik, amikor belép az edzőterembe, hanem három vagy négy órával az edzés megkezdése előtt - mondta Tidmarsh.

Ajánlott: