Psyllium - Lényeg és Egészségügyi Előnyök

Videó: Psyllium - Lényeg és Egészségügyi Előnyök

Videó: Psyllium - Lényeg és Egészségügyi Előnyök
Videó: A hormonmentes fogamzásgátlás előnyei - tv2.hu/mokka 2024, Március
Psyllium - Lényeg és Egészségügyi Előnyök
Psyllium - Lényeg és Egészségügyi Előnyök
Anonim

Psyllium valójában egy változata főzőbanán (Indiai fehér útifű), amely egész Európában, Észak- és Dél-Amerikában, valamint Ázsiában ismert. Ez a fehér útifű annyira népszerű, mert nagy mennyiségű oldható rostot tartalmaz, ami szinte csodálatos az emésztőrendszer számára.

Korábban ennek a növénynek a pikkelyeit hashajtóként használták, ezért a test tisztítására. Olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek elősegítik a bélműködés fenntartását. Ez a növény segít megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól, semmilyen módon nem lehet rossz hatással a belekre, és nem irritálhatja őket, ellentétben más étrend-kiegészítőkkel, amelyek túlzott használat esetén a bélben kényelmetlenséget okozhatnak.

A psyllium pelyhek használatához tudnia kell, hogy a székrekedésen és a hasmenésen kívül milyen egyéb körülmények között segíthetnek:

- Ha bélirritációban szenved

- A súly szabályozása és az étvágycsökkenés elősegíti a jóllakottságot

Hagyományos gyógyászat
Hagyományos gyógyászat

- A koleszterinszint szabályozásához

- fekélyproblémák esetén

- A vastagbél megtisztítására

- Vastagbélrákban

- Crohn-betegség

- A vércukorszint szabályozására

Psyllium az ókortól kezdve széles körben használják - helye van a kínai népi orvoslásban, valamint az indiai. Nincs ellenjavallat a psyllium használatához - úgy gondolják, hogy ezek a pikkelyek vagy rostok rendkívüli módon és csak a fenti problémákkal küzdők testének hasznosak. Néhány embernél allergia alakul ki, de ez elég ritkán fordul elő.

A keverésnek nincs ellenjavallata psyllium étellel vagy valamilyen gyógyszerrel. A psyllium megtalálható önmagában, valamint a különféle étrend-kiegészítők összetevőjeként. Általában vízben vagy gyümölcslében oldva, általában 5 g naponta kétszer.

Ajánlott: