Téli Biztonsági Tippek

Tartalomjegyzék:

Videó: Téli Biztonsági Tippek

Videó: Téli Biztonsági Tippek
Videó: Téli tippek-trükkök 2024, Március
Téli Biztonsági Tippek
Téli Biztonsági Tippek
Anonim

Az év leghidegebb évszakának súlyos következményei vannak egészségére, otthonára és életének számos más aspektusára. Itt van néhány téli biztonsági tippek add a szakértőket!

Tartsa a vészhelyzeti készletet hideg időjárás esetén az autóban

A tél által okozott hó, jég és rossz látási viszonyok sok körülményt és balesetet teremtenek az úton. A legfrissebb tanulmányok szerint a közúti balesetek 18% -a hó vagy csapadék alatt, 16% havas eső vagy hó, 13% pedig jegesedés miatt következik be. Tehát, ha rossz téli időben kell vezetni, akkor jól fel kell készülni. Vegyen egy kis hátizsákot vagy táskát, és töltsön bele elemlámpákat, autós töltőket, palackozott vizet és csomagolt ételeket az utazáshoz.

Ne igyon túl sok alkoholt

Téli biztonsági tippek
Téli biztonsági tippek

A téli ünnepek alatt nehéz ellenállni ennek a második pohár bornak vagy érlelt whiskynek. De az ezekből az italokból származó meleg érzés ellenére kiderül, hogy valójában csökkentik az alap testhőmérsékletet.

Ne viseljen pamut ruhát

Mindannyian szeretjük a gyapot puha tapintását, de nincs hőszigetelése a hidegtől, és sok vizet képes felszívni (súlyának akár a 27-szeresét is), hideg időben nedves ruházat viselése hipotermiához vezethet. Ehelyett viseljen olyan szöveteket, mint a gyapjú vagy a polipropilén.

Tartsa melegen a kezét és a lábát

Megfelelően öltözött télen, a végtagok védelmét jelenti. Ha fázik, a test vért vesz a karjaiból és a lábaiból, hogy emelje az általános testhőmérsékletet, ami csökkenti a végtagok véráramlását. Ezért mindig legyen meleg kesztyű, zokni és csizma, hogy ne szenvedjen hideg végtagoktól.

Nyújtson rendszeresen

Téli biztonsági tippek
Téli biztonsági tippek

Még akkor is, ha nem sportol, fontos a nyújtás, hogy elkerülje a téli sérüléseket. Hideg időjárás esetén az izmok összehúzódnak és megfeszülnek, így hajlamosabbak a sérülésekre. A téli hónapokban történő rendszeres nyújtás segíthet megelőzni a hátfájást és az isiászot.

Vigyázzon a kiegészítő fűtőberendezésekkel

Mindenki meleg otthont akar, ha kint hideg van, és néha ehhez további hőforrásra van szükség az optimális otthoni kényelem érdekében. Szóval, hogyan lehet melegen maradni és ugyanakkor bent lenni téli biztonság? Ha kifelé megy, kapcsoljon ki minden elektromos készüléket, például radiátorokat és fűtőtesteket. Ez megakadályozza a kábelek túlmelegedésének és a tűz kockázatát. És ami a legfontosabb, tartsa távol őket gyúlékony dolgoktól, például ruháktól és bizonyos típusú szőnyegektől.

Ajánlott: