Figyelem Hölgyeim - íme A Legveszélyesebb Diéták

Tartalomjegyzék:

Videó: Figyelem Hölgyeim - íme A Legveszélyesebb Diéták

Videó: Figyelem Hölgyeim - íme A Legveszélyesebb Diéták
Videó: Így néz ki egy nap a ketogén diétán 2024, Március
Figyelem Hölgyeim - íme A Legveszélyesebb Diéták
Figyelem Hölgyeim - íme A Legveszélyesebb Diéták
Anonim

A melegebb hónapok közeledtével, amikor óhatatlanul több ruharétegtől kell búcsúznunk, egyre több hölgy, akik a túlsúly miatt aggódnak, gyors és hatékony módszereket keresnek a fogyás érdekében.

A szakértők azonban emlékeztetnek arra, hogy a tartós és egészséges fogyás érdekében emlékeznünk kell arra, hogy a fogyás hosszú folyamat, amely átfogó megközelítést igényel.

És minden olyan étrend, amely mágikus 10 kg-os fogyást ígér egy hét alatt, csak egészségvesztéshez vezethet, de tartós fogyáshoz nem.

Éppen ezért a táplálkozási és táplálkozási szakemberek összeállították a legveszélyesebb étrendek felsorolását, amelyeket soha nem szabad betartani, mert kockáztatja egészségét.

Sómentes étrend

A táplálkozási szakemberek által az egyik legtöbbet elutasított étrend a sómentes étrend, amelyet egyöntetűen a fogyás legveszélyesebb módjának neveznek. Úgy gondolják, hogy ezt a diétát, amely nem teszi lehetővé a só alkalmazását, vesebetegségben és más súlyos ödémával járó betegségekben szenvedők számára hozták létre.

De mi történik, ha egy egészséges ember kizárja az étrendből a só használatát? Ez automatikusan a szervezet nátriumhiányához vezet, ami szív- és veseproblémákhoz vezethet. Igen, a fokozott vízhajtó hatás miatt gyorsan fogy, de milyen áron?

Alacsony zsírtartalmú étrend

Úgy gondolják, hogy ezzel a diétával hetente körülbelül 3 kg-ot fogyhat le, de betartása magas egészségügyi kockázattal is jár. A zsírsavban oldódó vitaminok megfelelő felszívódásához szükségesek a zsírsavak, amelyek táplálékkal kerülnek testünkbe.

Kizárásuk avitaminózis-problémákhoz vezet a bőrön és a hajon, valamint csökkenti a jó koleszterinszintet, amelyről gondoskodnak a szív és az erek védelme érdekében.

Monodiet

Fogyókúrák
Fogyókúrák

Igen, a sokak által hirdetett monodiet valóban gyors eredményeket hoz, de több napig ugyanazokat a termékeket enni nem csak bosszantó, hanem potenciálisan veszélyes is az egészségre. Ez az emésztőrendszer és az anyagcsere rendellenességeihez, valamint stresszhez vezethet.

Csak fehérje diéta

Fehérje
Fehérje

Megtisztítja a bőr alatti zsírt és elbúcsúzik a plusz kilóktól, ha kizárja a menüből a gabonaféléket, gyümölcsöket, zöldségeket és mindenféle finomságot, és egész nap csak húst és halat hajtogat. De ez nagyon megterheli a veséjét. Fennáll a kőképződés veszélye, valamint egyéb veszélyes szövődmények

Folyadék diéta

A folyékony ételek csak olyan csecsemők számára alkalmasak, akiknek nincs foga és nincs hely az asztalunkon. A folyékony élelmiszerek több mint egy hónapig tartó fogyasztása helyrehozhatatlan károsodást okozhat az emésztőrendszerben, például a gyomor-bél traktus egyes részeinek sorvadását.

Csokoládé diéta

Igen, sajnos a csokoládé diéta a legveszélyesebb étrendek listáján is szerepel, amelyeket soha nem szabad betartani. Ez az étrend, amely 1 keserű csokoládét és korlátlan mennyiségű kávét ajánl, nemcsak állandó fejfájást okoz, hanem olyan problémákhoz vezet, mint például a menstruációs rendellenességek, a csökkent libidó és még sok más.

Ajánlott: