Enyhíti A Citromlé A Pattanásokat és Pattanáshegeket?

Tartalomjegyzék:

Videó: Enyhíti A Citromlé A Pattanásokat és Pattanáshegeket?

Videó: Enyhíti A Citromlé A Pattanásokat és Pattanáshegeket?
Videó: Hogyan szabadultam meg a pattanásoktól 2024, Március
Enyhíti A Citromlé A Pattanásokat és Pattanáshegeket?
Enyhíti A Citromlé A Pattanásokat és Pattanáshegeket?
Anonim

A citrus kivonatok antioxidáns tartalmuk miatt gyakran szerepelnek a bőrápolási termékekben. Általánosságban úgy vélik, hogy az antioxidánsok, például a citrusfélékben található C-vitamin segítenek harcolni a szabad gyökök ellen a bőrben, és emelik a kollagénszintet is.

Hogyan segít a citromlé a pattanásokban?

A citromlé csökkenti a faggyút a citromsav szárító hatása miatt. Antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek elpusztítják a pattanásokat okozó baktériumokat, például a P. acnes-t. Csökkenti a bőrpírt és a maradékot is pattanás hegek. Ezek az előnyök a citrom antioxidánsainak és antibakteriális hatásainak köszönhetők.

Mellékhatások citrom bőrön történő alkalmazásakor

Citromlé pattanások ellen
Citromlé pattanások ellen

A … haszna citromlé a bőrön szárazságot, égést, viszketést okozhat. Ezeknek a mellékhatásoknak a kockázata nagyobb, ha minden nap citromlevet alkalmaz. Ha pigmentfoltok eltávolítására használja, ne feledje, hogy napi használata hiperpigmentációhoz vezethet. Citromlé növelheti a leégés és a foltok kockázatát, ha használat után közvetlen napfénynek van kitéve, a bőr tónusától függetlenül.

Citrom pattanás hegek esetén

Maszk citrommal pattanások ellen
Maszk citrommal pattanások ellen

Fotó: Stoyanka Rusenova

Akne hegek olyan foltok, amelyek kezeletlenül hónapokig, akár évekig is megmaradhatnak a bőrön. Ha használni kívánja citrom a pattanások kezelésére otthon, először kérdezze meg bőrgyógyászát. Tanácsot adhat és megbeszélheti Önnel az összes kockázati tényezőt, például a hiperpigmentáció kockázatát. A bőrgyógyász alternatívaként kémiai hámlást vagy dermabráziót javasolhat, amelyek szintén gyakori lehetőségek a hegek kezelésére.

Hogyan kell alkalmazni a citromlevet

Pattanásos maszkok
Pattanásos maszkok

A citromlevet leginkább fanyar hatásra lehet használni. Ehhez keverjen össze egyenlő részekben citromot és vizet. Vattapamaccsal kenje fel. Ezt a módszert naponta kétszer-háromszor használhatja, majd alkalmazza a hidratáló krémet. A citromlé felhasználásának másik módja az, hogy közvetlenül a problémás területekre kenjük. Hagyja néhány másodpercig, és öblítse le arcát langyos vízzel. Ismételje meg naponta többször, de csak szükség esetén. Jobb, ha frissen facsart citromlevet használunk, mint boltban. Csak nyomja ki néhány citromot egy üvegedénybe. Hűtőszekrényben legfeljebb néhány napig tárolható.

A pattanások alternatív kezelése

Számos módszer fogadhat küzdj a pattanások ellen és annak hegei. Ezt megbeszélheti bőrgyógyászával is, és fontolja meg a következő lehetőségeket: aloe vera, eukaliptusz, zöld tea, csipkebogyó olaj, teafaolaj, cink.

Ajánlott: