Párhuzamos Gyakorlatok A Testformáláshoz

Videó: Párhuzamos Gyakorlatok A Testformáláshoz

Videó: Párhuzamos Gyakorlatok A Testformáláshoz
Videó: Fekvőtámasz párhuzamos korláton 2024, Március
Párhuzamos Gyakorlatok A Testformáláshoz
Párhuzamos Gyakorlatok A Testformáláshoz
Anonim

A Párhuzamos az egyik legalapvetőbb fitneszeszköz, de másrészt rendkívül hatékony a mellkas, a tricepsz és a has formálásában. Pontosan annak a ténynek köszönhető, hogy a párhuzam de facto két ellentétes kar, a készülék jó lehetőség mindazok számára, akik nem engedhetik meg maguknak drága fitneszeszközöket, hogy megformálják az alakot.

A legnépszerűbb párhuzamos gyakorlatok az úgynevezett vödrök. A test helyzetétől és a fogástól függően a test különböző izomcsoportjai megterhelődnek.

A készülék első gyakorlása a hasra vonatkozik. Beírja a párhuzamos sávokat, és statikus helyzetben áll. Ezután lassan kezdje előre emelni a lábát. Ily módon először a felső hasi izmokat, majd az alsó hasi izmokat terhelik meg. Javasoljuk, hogy legyen óvatos ezzel a gyakorlattal, mert hagyományosan a hasi edzés fárasztó.

A párhuzamos rudak fő feladata azonban a mellkas és a tricepsz tömegének növelése.

A tricepsz gyakorlatokhoz keskenyebb párhuzamos rudakat kell használnia. Amikor lefelé pihen, tartsa karjait a testéhez közel, hogy a könyöke egyenesen hátra mutasson. Pihenjen le függőleges fejjel, és ami még fontosabb, teljesen függőleges testtel. A lábak egyenesek és lazák egyenesen lefelé. Az előrehajolást itt el kell kerülni.

Párhuzamos gyakorlatok
Párhuzamos gyakorlatok

A mellkasgyakorlatoknál szélesebb párhuzamot használnak. Javasolt, hogy szélesebb legyen, mint a váll szélessége. Amikor elkezdi készíteni a vödröket, feszítse előre a testét, mintha feküdne. A könyök a lehető legtávolabb helyezkedik el. A gyakorlat nehéz. Az Ön kényelme érdekében tartsa V-alakú lábát. Légy óvatos.

Ebben a gyakorlatban a tapadás nagyon széles és a terhelés erősebb, ami sérülésekhez vezethet. Jó olyan párhuzamot használni, amely valamivel szélesebb, mint a váll szélessége. Akár kezdő vagy haladó az edzőteremben, tartson két perc szünetet az egyes szettek között.

Ajánlott: