4 Tavaszi Ifjúság

Tartalomjegyzék:

Videó: 4 Tavaszi Ifjúság

Videó: 4 Tavaszi Ifjúság
Videó: Éneklő Ifjúság Pest megyei minősítő kórustalálkozója - 5. rész 2024, Március
4 Tavaszi Ifjúság
4 Tavaszi Ifjúság
Anonim

Az életkor előrehaladása elkerülhetetlen, de egyes emberek biológiailag idősebbek, mint társaik, akiknek azonos az időrendje.

Az életünket javító tényezők nemcsak annak meghosszabbodását, hanem a folyamat lelassulását és az öregedés külső jeleinek megjelenését is befolyásolják.

4 tavaszi ifjúság
4 tavaszi ifjúság

Anthony Kichouk tudós szerint a legfontosabb élethosszabbító tényezők a következők:

1. Tartson normális testmagasságának és testtípusának megfelelő súlyt.

2. Jó táplálkozás, amely kiegészítőket tartalmaz, valamint egészséges ételeket.

3. Rendszeres testmozgás.

4. Kerülje a szennyeződéseket és méreganyagokat.

A lista kiegészülhet a pozitív mentális viselkedés jelenlétével.

Minden sejtnek van egy bizonyos élettartama, amely után abbahagyja az anyagcserét és elhal. 45-50-szeres osztódás után a sejtek többsége már nem képes teljes másolatokat létrehozni és önpusztulni, ha receptorokat helyeznek membránjukba. Ezek a receptorok azok a specifikus antitestek (immunkomplexek) leszállóhelyei, amelyek olyan reakciót eredményeznek, amely az életkor által már legyengült sejtek széteséséhez vezet. Ez a mechanizmus rendkívül fontos a sejtmegújulás folyamatában.

A genetika hatása

4 tavaszi ifjúság
4 tavaszi ifjúság

Az Egyesült Államok és Japán tudósai felfedezték, hogy az emberi öregedő gén 23 kromoszómánk közül az elsők között van. Ez azt jelenti, hogy a legjobb megoldás a hosszú életre az, ha olyan családból származik, ahol érett idős koráig éltek az emberek.

Az öregedési folyamatban van egy másik tényező is, amelyet szintén figyelembe kell venni - a hibák lehetősége, amelyek a test teljes anyagcseréjében zavarokhoz vezetnek. Ezért gondosan kerülni kell azokat a tényezőket, amelyek gyengítik a testet és idő előtti öregedést okoznak.

Ajánlott: