A Pattanások Elleni Küzdelem Módjai Természetes Gyógymódokkal

Videó: A Pattanások Elleni Küzdelem Módjai Természetes Gyógymódokkal

Videó: A Pattanások Elleni Küzdelem Módjai Természetes Gyógymódokkal
Videó: ❗️6 biztos ❗️MEGOLDÁS a PATTANÁSOK (acne) ellen - Mindenkinek segít 😲 2024, Március
A Pattanások Elleni Küzdelem Módjai Természetes Gyógymódokkal
A Pattanások Elleni Küzdelem Módjai Természetes Gyógymódokkal
Anonim

Pattanás az egyik leggyakoribb bőrbetegség, amely főleg a tizenéveseket érinti. Azonban az arc, a váll, a mellkas és a hát kellemetlen pattanásai idősebb embereknél is előfordulhatnak.

A pattanások nagyon tartósak, és ha nem kezelik őket megfelelően, hegeket hagyhatnak a bőrön egy életen át. Általában az úgynevezett fiatalos pattanások a faggyúmirigyek gyorsabb szekréciója és a pórusok eltömődése miatt alakulnak ki, és a kockázati tényezők között szerepelnek a hormonális változások, a kozmetikumok, az érzelmi stressz, egyes gyógyszerek, a nem megfelelő higiénia és mások.

Ha azok közé tartozik, akiknek pattanásai vannak, akkor tudnia kell, hogy semmiképpen sem szabad kinyomnia a pattanásokat. Ellenkező esetben meggyújtja őket, és garantált az állandó és csúnya hegek bőrre kerülésének valószínűsége.

Célszerű egy bőrgyógyászhoz fordulni, hogy megtudja, mennyire súlyos a probléma, és kinevezheti Önt a pattanások hatékony kezelése. Egyes gyógyszerek, megfelelő kozmetikumok, alternatív orvoslás, jó higiéniai szokások, teljes és egészséges életmód sikeresen küzdenek a kellemetlen problémával. A pattanásokra hajlamos emberek számára javasoljuk a testmozgást, a hidratáltságot és a cinkben, valamint E- és A-vitaminokban gazdag étrend betartását.

Szerencsére a népi orvoslás is segítséget nyújt, és számos számot kínál gyógymódok a pattanások ellen. A hatékonynak bizonyult gyógynövények közül: ostor, szegfűszeg, hárs, háromszínű ibolya, rozmaring és csalán. Készítsen belőlük főzeteket és igyon legalább naponta kétszer.

A csalán tea a pattanások természetes gyógymódja
A csalán tea a pattanások természetes gyógymódja

Ez elnyomja a baktériumokat és megállítja a gyulladást és a faggyú szekrécióját. Lenni megszabadulni a pattanásoktól, jó zöld teát vagy bojtorján teát készíteni. Akit választasz, nem fogsz rosszul esni - a tested megtisztul és a tökéletlenségek eltűnnek.

Otthon különféle maszkokat készíthet a gyulladt bőrre. Különösen hatékony az arc kezelése fügefalevél, petrezselyem vagy torma gyökér friss nedvével.

Fontos tudni, hogy ha ilyen kezelést alkalmaz, akkor 10-15 napig naponta kétszer kell alkalmazni. Egy másik lehetőség az orbáncfű és az apróra vágott bojtorjángyökér keverékének használata. Forraljuk körülbelül 10 percig, hűtsük le és szűrjük le. Adjunk hozzá egy kanál körömvirágot és keverjük össze.

A kapott maszkot 15-20 percig az arcra helyezzük, majd lemossuk. Ismételje meg az eljárást hetente 2-3 alkalommal, és észreveszi, hogy hatása van. Valami más természetes gyógymód a pattanások ellen szintén könnyű, melegítő arcmasszázs olívaolajjal, ricinusolajjal vagy teafaolajjal.

A bőr mély tisztításához használjon természetes bozótokat, például szódabikarbónát vagy zabpehelyet, majd a bőr hidratálásához mézet használjon. Antibakteriális hatású és csillapítja a gyulladást. Természetes almaecet és aloe vera juice is segít a pattanások elleni küzdelemben.

Mindenesetre naponta alaposan vigyáznia kell a bőrére és kerülnie kell a stresszt. Így a pattanásokkal együtt a rossz hangulat és az alacsony önértékelés is eltűnik.

Ajánlott: