A Terhesség Alatti Fejfájás Kockázatot Jelent

Videó: A Terhesség Alatti Fejfájás Kockázatot Jelent

Videó: A Terhesség Alatti Fejfájás Kockázatot Jelent
Videó: Tünetek, amelyek bajt jeleznek a terhesség alatt | HáziPatika 2024, Március
A Terhesség Alatti Fejfájás Kockázatot Jelent
A Terhesség Alatti Fejfájás Kockázatot Jelent
Anonim

A terhesség monitorozása komoly teszt az orvosok számára. Azonnal fel kell mérniük és meg kell különböztetniük a kóros és a fiziológiai tüneteket. Kiderült, hogy a terhesség alatti fejfájás nagyon veszélyes lehet.

Különböző jelentések elmagyarázzák, hogy a fejfájás közel 90% -át, különösen a terhesség korai szakaszában, a mindennapi életben a szorongás és a stressz érzése okozza. És általában a harmadik hónapra tűnnek el.

Azonban azoknak az eseteknek a 10 százaléka marad, amelyekben a fejfájás súlyos neurológiai betegségeket rejt. Ezen nőknél ők is a leggyakoribb halálokok.

Ezért minden orvoshoz felkérést kap, hogy szabályozza a vizsgálatokat, hogy megakadályozzák az ilyen szövődményeket. A vérnyomás otthon is mérhető, szigorú edzés után, hogy miként kell megfelelően mérni a vérnyomást.

Dr. Revel neurológus elmagyarázza, hogy a fejfájás oka lehet a terhesség alatti vénás trombózis. Ez egy olyan vérrög jelenléte a vénás rendszerben, amely eltömítheti az ereket. Az állapot nagyon súlyos, és sürgős konzultáció kötelező.

Terhes
Terhes

A szakember rámutat, hogy a migrénes nőknél a terhesség alatt kétszer nagyobb az esély a preeclampsia kialakulására. Ezt az állapotot magas vérnyomás jellemzi, amely a fejfájás oka.

Fehérje molekulák találhatók a nő vizeletében is. Duzzanat, folyadékretenció és egyéb tünetek is jelen lehetnek. Ez az állapot a kórházi kezelésre, a vérnyomás szabályozására, a magas fehérje- és sótartalmú étrend folytatására utal.

Nagyon fontos az olyan állapotok időben történő felismerése, amelyek veszélyeztetik a terhes nő életét és egészségét. Minden rendellenesség befolyásolja a magzat egészségét is, ezért a rossz közérzet érzését meg kell osztani az egészségügyi szakemberekkel.

Ajánlott: