Az Elsőszülött Gyerekek Okosabbak

Videó: Az Elsőszülött Gyerekek Okosabbak

Videó: Az Elsőszülött Gyerekek Okosabbak
Videó: Hogyan változik meg az anya-lánya kapcsolat, ha a gyerek felnő, sőt anya lesz? 2024, Március
Az Elsőszülött Gyerekek Okosabbak
Az Elsőszülött Gyerekek Okosabbak
Anonim

A kutatók megállapították, hogy a gyermekek születési sorrendje hatalmas szerepet játszik az életükben, a karrierválasztástól a házassági partner kiválasztásáig.

Az első gyermek értelme általában három ponttal magasabb, mint az utána született testvéreké. A szülők hajlamosak nagyon sokat fektetni az első gyermekbe, és igyekeznek a legjobban megszerezni őt.

Amikor egy kicsit felnőnek, az első születésű gyermekek úgy viselkednek, mint a szülők a fiatalabb testvéreikkel szemben, vállalva a család gondozójának szerepét.

Azok a gyerekek, akik először nőnek fel, könnyebben alapítanak családot. Amikor a második gyermek megszületik, az első megtapasztalja az átmenet stresszét. Csak ő lesz az idősebb gyermek.

Az elsőszülött gyerekek okosabbak
Az elsőszülött gyerekek okosabbak

Ez a változás arra késztetheti őt, hogy egy szeretett gyermek helyzetébe kerüljön, és gyanakvóbbá tegye, és versenyzői buzgalommal töltse el, amelyet élete végéig visel.

Az elsőszülöttek általában a hagyományos életszemlélethez ragaszkodnak, ellentétben a kisebb testvéreikkel, akik számára megtiszteltetés a lázadóként viselkedni.

Az átlagos gyermek, aki úgymond az arany középútban van, általában felnő, amikor objektív és kiegyensúlyozott. Ez jót tesz olyan szakmákban, amelyek tárgyalásokkal és üzletek rendezésével járnak.

Az ilyen gyerekek tökéletes menedzserek és politikusok. A családban betöltött szerep nélkül a középkorú gyermekek fiatalok és idősek egyaránt szerepet játszhatnak.

Nagyon ritkán a középső gyermek a kedvenc gyermek, általában a legidősebbre vagy a legkisebbre esik. Ez csökkentheti a gyermek önértékelését.

Az ilyen gyerekek tökéletességgé válnak, hogy a siker elérésére koncentrálhassanak minden árán. Nem viselhetnek veszteséget, és megpróbálják elkerülni.

Általában a legfiatalabb gyermekek rendkívül enyhe temperamentumúak, mert csecsemőkortól kezdve a családban mindenki kényezteti őket - kezdve a szülőkkel és nagyszülőkkel, egészen az idősebb testvérekkel.

A legfiatalabb gyermek hajlamos mindenkinek segíteni, amikor felnő, mert fontos számára, hogy hasznosnak érezze magát, és segítsen a rászoruló személyeken. A tudósok szerint az emberek általában beleszeretnek azokba, akik velük azonos rendben születtek.

Ennek oka valószínűleg a karakterek és az életcélok hasonlósága. Általában azok a gyermekek, akik utoljára születnek, mint az ellenkező nem tagjai, akik szintén utoljára születnek a családban.

Ajánlott: