A Hétfő A Legeredményesebb Nap

Videó: A Hétfő A Legeredményesebb Nap

Videó: A Hétfő A Legeredményesebb Nap
Videó: Majka X Curtis X Király Viktor - Füttyös 2024, Március
A Hétfő A Legeredményesebb Nap
A Hétfő A Legeredményesebb Nap
Anonim

Hétfőn kezdődik a munkahét. Sokan őszintén utálják ezt a napot. Kiderült azonban, hogy mi vagyunk a legkoncentráltabbak és a legtermékenyebbek általa.

Az emberi test felépítése egyedülálló. Több évtizedes kutatás ellenére továbbra is meghökkenti a tudósokat. Megállapították, hogy hétfőn, 10 és 11 óra között vagyunk a legeredményesebbek.

A hét első munkanapja lehetővé teszi számunkra, hogy a legtöbb munkát végezzük, a legjobb módon. A tanulmányok egyértelműen azt mutatják, hogy ha hétfőn nem végezzük el a legnehezebb és legsürgősebb feladatokat, akkor ennek valószínűsége a hét végére jelentősen csökken.

Ennek számos oka van, az emberek többsége igazolja időhiányát. Az igazság azonban az, hogy a legtöbben egyszerűen nem vagyunk elég szervezettek, és szakértők vagyunk a kellemetlen feladatok elkerülése terén.

A kora napszak a tökéletes alkalom az információk befogadására. 8 és 9 között intellektuális képességeink a legjobbak. Ez azonban csak azzal a feltétellel áll rendelkezésre, hogy teljes pihenést biztosítsunk. Délben azonban ezek a képességek hirtelen hanyatlanak.

munka
munka

A fáradtságon kívül ennek oka a közeledő ebéd gondolatai. Étkezés után a testnek némi időre van szüksége az étel feldolgozásához, hogy visszatérjen a munkamódba.

A késői napszakok nem alkalmasak nehéz feladatok megoldására. Az ember képességeit elhanyagolják mind a mindennapi mentális tevékenység, mind az érzés, hogy ideje pihenni és aludni.

Hosszú távú megfigyelések azt mutatják, hogy egy személy legfeljebb 52 percig tud koncentrálni. Akkor 17 percre van szüksége a pihenésre. Még akkor is, ha a pihenés nem olyan hosszú, ez idő alatt a rutinon kívüli egyéb tevékenységeket is folytatnia kell.

A nemek között különbségek vannak a koncentrációban és a produktivitásban. Míg a férfiak nem érzik magukat különösebben bűnösnek, ha nem tesznek valamit, a nők többségének stresszt okoz, ami depresszióhoz vezethet.

Szakértők szerint a szebbik nemnek több időre van szüksége a pihenéshez, de a nők általában elhanyagolják állapotukat azon törekvés jegyében, hogy egyenlőek legyenek a férfiakkal.

Ajánlott: