A Becsvágy Jót Tesz Az Egészségnek

Videó: A Becsvágy Jót Tesz Az Egészségnek

Videó: A Becsvágy Jót Tesz Az Egészségnek
Videó: Cukrászkülönlegességek, avagy régi ízek új köntösben - 2021.12.02. 2024, Március
A Becsvágy Jót Tesz Az Egészségnek
A Becsvágy Jót Tesz Az Egészségnek
Anonim

A siker egy bizonyos cél, a siker elérése. Tudatos élete során arra törekszik, hogy olyan célokat érjen el, amelyek személyes megelégedést hoznak számára, egyenlővé teszi a siker elérését egy bizonyos területen vagy erőfeszítésben a boldogsággal, javítja életmódját, sőt egészségét is. Ez az állítás nemcsak pszichológiai, hanem orvosi kísérleteken is alapul.

A tudósok a boldogság két formáját határozzák meg: hedonizmus - rövid távú pozitív érzelmek fogadása, és - eudemonizmus - nemes célok elérése, a saját vágyainak kielégítésén és az élet értelmének elsajátításán túl.

Boldog emberek
Boldog emberek

A Proceedings of the National Academy of Sciences folyóiratban megjelent tanulmány szerint a fizikai állapot javul, ha az ember magasabb célokat tűz ki, törekszik azok elérésére, és megvalósításuk boldogsághoz vezet. Bebizonyosodott, hogy sejtszinten a test jobban reagál a boldogságra.

A Barbara Fredrickson, a Chapel Hill észak-kaliforniai egyetemének vezetésével a csapat 80 önkéntest vett fel vérmintákra. Közülük hedonisták, mások eudemonisták.

Munka sikerek
Munka sikerek

Megállapították, hogy az eudemonisták elnyomják a gyulladásos folyamatokért felelős géneket, megváltoztatják az immunrendszer munkáját, míg a hedonisták ennek ellenkezőjét teszik - aktiválódnak a gyulladásos folyamatokért felelős gének, csökken a fertőzések elleni védelem.

A következtetés az, hogy azok az emberek, akik csak rövid távú élvezetekre törekszenek, hajlamosabbak különféle krónikus betegségekre, amelyek tragikusan végződhetnek.

Ezek az örömök nem csak nem hosszabbítják meg az életet, hanem negatív következményeket is okozhatnak, amelyek közvetlenül befolyásolják az egészséget.

A hosszabb és teljesebb élet példája az ambiciózus emberek, akik magasabb célokra, önmegvalósításra és hosszú távú sikerekre törekszenek.

Ajánlott: