A Háziállatok Jót Tesznek Az Egészségnek

Videó: A Háziállatok Jót Tesznek Az Egészségnek

Videó: A Háziállatok Jót Tesznek Az Egészségnek
Videó: Háziállatok: a háziasítás története 2024, Március
A Háziállatok Jót Tesznek Az Egészségnek
A Háziállatok Jót Tesznek Az Egészségnek
Anonim

Ha az összes családtagot formában akarja tartani - szerezzen be egy kutyát.

Egy nemrégiben végzett kutatás szerint a serdülők, akiknek háziállatuk van, meglepően 50% -kal kevésbé sérülékenyek a túlsúlyra, mint azok a gyerekek, akik nem gondozzák otthon az állatot.

A vizsgálatban 1110 öt-tizenkét éves gyermek vett részt. A kutatás eredményei azt mutatták, hogy a kutyát nevelő gyermekek nagyon jó fizikai állapotban vannak. A "tenyésztés" alatt a tudósok még a kötelező sétákat sem vették fel. A háziállatokkal való rendszeres játék rendkívül hasznosnak bizonyul a serdülők egészsége szempontjából.

A tanulmány vezető szerzője, Joe Salman professzor elmondta, hogy "a háziállat neveléséről szóló döntés nagyszerű stratégia azoknak a szülőknek, akiknek nehézségeik vannak elkülöníteni gyermekeiket a hosszan tartó televíziós nézettségtől vagy végtelenül bámulni a számítógépes játékokat". Salman rámutatott arra is, hogy a testmozgás támogatása a család egészségének létfontosságú eleme.

A háziállatok jót tesznek az egészségnek
A háziállatok jót tesznek az egészségnek

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az állat gyermekből való nevelése nagyon felelősségteljes és nehéz feladat, amely minden családtagot odaadásra, gondoskodásra és kölcsönös segítségre tanít.

Természetesen van néhány alapvető higiéniai szabály, amelyet be kell tartani, hogy családja egészséges legyen. Kisállatának kiképzése során fontos szokásokra kell oktatnia gyermekét. El kell magyaráznod neki, mi a felelőssége az állatért és önmagáért. A gyermek számára feltétlenül kötelező minden alkalommal mosson kezet, miután megérintette vagy eljátszotta az állatot, ne nyúljon a macska WC-jéhez, ne ossza meg az ételt az adagjából, vagy játsszon az állat játékával.

Amikor az állatokat oltják és féregtelenítik, általában nem probléma, ha gyermekekkel együtt élnek.

Ajánlott: