A Pesszimisták Tovább élnek, Mint Az Optimisták

Videó: A Pesszimisták Tovább élnek, Mint Az Optimisták

Videó: A Pesszimisták Tovább élnek, Mint Az Optimisták
Videó: OPTIMIZMUS 2024, Március
A Pesszimisták Tovább élnek, Mint Az Optimisták
A Pesszimisták Tovább élnek, Mint Az Optimisták
Anonim

Az elmúlt 10 évben a németországi Erlangen-Nürnberg Egyetemen végeztek egy tanulmányt, amely megpróbálta meghatározni az életszemlélet és annak időtartama közötti kapcsolatot. 40 000 embert vizsgált meg. Az eredmények több mint érdekesek.

A tanulmány legszembetűnőbbje az, hogy a pesszimisták körülbelül tíz évvel tovább élnek, mint az optimisták. Ez annak köszönhető, hogy azok az emberek, akik bizalmatlanul néznek, és nem várnak semmi jót az élettől, óvatosabbak. Jobban vigyáznak egészségükre és betartják a biztonsági szabályokat.

A tanulmány vezetője, Frieder R. Lang megjegyzi, hogy a környezet pesszimista felfogása gondosabb életre készteti az embert.

Pesszimizmus
Pesszimizmus

Ezzel szemben az optimisták időnként még gondatlanság miatt is nagyobb mértékben veszélyeztetettek a fogyatékosság vagy a gondatlanság vagy az elhanyagolás miatt.

Statisztikailag a fogyatékosság 9,5 százalékkal magasabb az optimista emberek körében, a halálozás kockázata pedig 10% -kal magasabb, mint a pesszimistáké.

A kutatási folyamat során megfigyelt másik tendencia az, hogy a jó egészségi állapotú és stabil pénzügyi tőkével rendelkező emberek tömegesen pesszimisták.

Optimizmus
Optimizmus

Ugyanis egyrészt rendkívül jól vigyáznak magukra az egészség szempontjából, másrészt - a stabil jövedelmek gyakoribbak azok között, akik nagyobb csökkenésre számítanak.

A tanulmány három korcsoportra osztotta az embereket - 18 és 39 év között, 40 és 64 év közöttiek és 64 év felettiek. Ötévente készítettek interjút. A korosztály 43% -a alábecsülte, mennyire lenne elégedett az életével, 25% pontosan megjósolta, 32% pedig túlbecsülte az elért eredményeket.

Ezek közül az idős emberek, akik komor elvárásokat támasztanak a jövővel szemben, végső soron pontosabbak az előrejelzéseikben, mint azok a fiatalok, akik túlértékelik a sikerüket.

A tudósok szerint azonban az optimista vagy pesszimista előrejelzések eredményei az életkortól és a rendelkezésre álló erőforrásoktól függenek. További információkat nyújtanak arról, hogy az elvárások miként segíthetik vagy akadályozhatják azokat a cselekvéseket, amelyek javíthatják a jó állapotban lévő hosszú élet esélyét.

Ajánlott: