Az Optimisták Ritkábban Szenvednek Szívproblémáktól

Videó: Az Optimisták Ritkábban Szenvednek Szívproblémáktól

Videó: Az Optimisták Ritkábban Szenvednek Szívproblémáktól
Videó: “Könyörgöm, ne csak támogassák a zöld mozgalmat! Vegyenek benne részt!” I Monoszkóp 2024, Március
Az Optimisták Ritkábban Szenvednek Szívproblémáktól
Az Optimisták Ritkábban Szenvednek Szívproblémáktól
Anonim

Összefüggés van az optimizmus és a szív- és érrendszeri betegségek között az Illinoisi Egyetem kutatóinak új tanulmánya szerint

A kutatás megállapította, hogy az optimista életszemlélet előnyös lehet számodra, és nem csak átvitt értelemben.

A tudósok több hónapos megfigyelése után, akik optimistán viszonyulnak a körülöttük lévő világhoz, arra a következtetésre jutottak, hogy lényegesen kevésbé szenvednek szív- és érrendszeri betegségekben.

A világosabb életszemlélettel rendelkező emberek kétszer nagyobb valószínűséggel vannak tökéletes egészségben és nem szenvednek szív- és érrendszeri betegségektől, mint pesszimistább társaik - mondja Rosalabe Hernandez tanulmány szerzője.

A tanulmány 5100 45 és 84 év közötti felnőtt mentális és fizikai egészségét, valamint az optimizmus szintjét elemzi. A résztvevők társadalmi-demográfiai jellemzőit is figyelembe veszik.

Boldogság
Boldogság

Nem ez az első tanulmány, amely teljes egészében összefügg az optimizmusnak az ember fizikai egészségére gyakorolt hatásával. 2012-ben a Harvard kutatói kimutatták, hogy az optimizmus, a remény és az élet általános elégedettsége jelentősen csökkentette a szív- és érrendszeri betegségek és a stroke kockázatát.

Közvetlenül a másik póluson áll Dr. Tally Sharot, a londoni egyetem tanulmánya. Több éves kutatás után bebizonyítja, hogy a jövőre nézve túl optimista embereknek hibás az agyuk.

A Nature Neuroscience folyóiratban végzett kutatása arra a következtetésre jutott, hogy sok ember mindig fényt lát az alagút végén, mivel nem képesek megbirkózni a kockázattal.

A tudósok még tovább mentek azzal az állítással, hogy az optimizmus volt a 2008-as globális pénzügyi válság egyik oka. Abban az időben a bankárok nem fogadták el és nem látták befektetéseik kockázatát.

Tanulmányában Dr. Sharot átvizsgálta azon betegek agyát, akiket arra kértek, hogy gondolkodjanak el a jövőjükről. Megállapítja, hogy az optimisták fejében figyelmen kívül hagyják a negatív jóslatokat.

Ajánlott: