Az Emberek A Legőszintébbek Reggel

Videó: Az Emberek A Legőszintébbek Reggel

Videó: Az Emberek A Legőszintébbek Reggel
Videó: A LEGHÁLÁSABB EMBEREK A FÖLDÖN 2024, Március
Az Emberek A Legőszintébbek Reggel
Az Emberek A Legőszintébbek Reggel
Anonim

A Harvard Egyetem és az Utah Egyetem kutatói azt találták, hogy a legtöbb ember legalább reggel hazudik a nap többi részéhez képest.

327 felnőtt férfi és nő vett részt a kísérletekben, a teszteken matematikai feladatokat kellett megoldaniuk a résztvevőknek, majd a helyes válaszokért jutalmat kaptak.

A kísérletekben részt vevő önkénteseket nem tájékoztatták arról, hogy egyes feladatoknak nincs megoldása, így a szakértők könnyedén hazudhatnák őket, ha véletlenül megoldanának valamelyik megoldhatatlan feladatot.

A kísérletek végeredményei azt mutatták, hogy a dél előtti hazudozás esélye 20-50% között van.

Reggel
Reggel

Szakértők azzal magyarázzák a "reggeli morális hatást", hogy a nap első felében magasabb az energiaszintünk a testben. A nap előrehaladtával fokozatosan csökkennek.

Más teszteken, amelyek során a résztvevőknek meg kellett számolniuk a számítógép képernyőjén írt pontokat, kiderült, hogy hajlamosak kétszer annyit hazudni délután, hogy némi anyagi juttatást kapjanak.

Mariam Kuchaki és Isaac Smith, akik a tanulmány szerzői, azzal érvelnek, hogy a napszak bizonyos módon befolyásolja az őszinte embereket. Reggel kevésbé fekszenek, de délután engednek a kísértésnek.

Hazug
Hazug

A kísérlet többi résztvevője számára, akik egyenlően bántak az erkölcsi értékekkel, reggel és délután hazudtak.

Az egyik legnyilvánvalóbb jele annak, hogy az ember hazudik, az, hogy félrenéz - ez a védelme.

Pszichoanalitikusok szerint a hazugság kora gyermekkor óta összefügg a neveléssel. A kisgyerekek nem tudják, hogyan kell hazudni. Ötéves korára a gyermek úgy érzékeli a világot, ahogy van, anélkül, hogy értékelné a körülötte lévő világot. Ezért naiv és elmondja, amit lát.

Ötéves korától kezdve a gyermek belső cenzúrát alakít ki, amely elkezdi értékelni a körülötte lévő világot, és más értékelést ad a világnak. És hogy mi lesz az értékelés, az attól függ, hogyan neveljük fel a gyereket.

Ajánlott: