A Babapüré Mely összetevői Zavarhatnak Minket

Videó: A Babapüré Mely összetevői Zavarhatnak Minket

Videó: A Babapüré Mely összetevői Zavarhatnak Minket
Videó: Tabuk, Titkok, Tények 2021.11.30. - hatoscsatorna 2024, Március
A Babapüré Mely összetevői Zavarhatnak Minket
A Babapüré Mely összetevői Zavarhatnak Minket
Anonim

Amikor eljön az ideje a csecsemő táplálásának, sok anya elgondolkodik azon, hogy mi a helyes választás - vásároljon-e babapürét a boltból, vagy készítsen otthon.

Sok bolgár szülő úgy véli, hogy az üvegekben lévő natív bébiétel kiváló minőségű, a külföldiek pedig még jobbak, mert külföldről érkeznek, ahol nagyobb az ellenőrzés. De vajon tényleg ilyen egyszerűek a dolgok?

Bulgáriában, valamint külföldön a pürék és a készételek nemcsak drágák, hanem sűrítőkkel is tele vannak, megnövelve az összetevők, a víz, a különféle adalékanyagok és a cukor mennyiségét. 1–4 lev feletti árért egy kis üvegért a legtöbb esetben olcsó gyümölcsöt és zöldséget, vizet, cukrot és keményítőt kínál gyermekének.

A nyereség elsődleges fontosságú a bébiétel-gyártók számára. Emiatt a friss gyümölcsökről és zöldségekről készült képek az üvegeken elrejtik az igazságot arról, hogy mi is található valójában az ételben. A költségek csökkentése érdekében a gyártók néhány valódi ételt vízzel és sűrítőszerrel, azaz keményítővel helyettesítenek.

Leggyakrabban ezek a keményítők finomított rizs, kukorica vagy búza. Feldolgozásuk során a gabona külső héját eltávolítják, gyakran tartósítószert és fehérítőt adnak hozzá.

Itt vannak a főbb összetevők, amelyeket érdemes elkerülni:

Baba püré
Baba püré

- E340 / Kálium-foszfátok - stabilizátor, duzzanat, nedvesítő, savtartalom-szabályozó. Az anyag irritálja a gyomor-bél traktust, feltételezik, hogy rákot okoz és befolyásolja a vér koleszterinszintjét;

- E338 / Foszforsav, antioxidáns, amelyet számos más területen alkalmaznak - fém elemek és felületek tisztítása rozsdától, mosószerekben, tisztítószerekben és lágyítószerekben, amelyeket a fogorvosok korábban használtak a fogkő eltávolítására. Nagy mennyiségben és rendszeres élelmiszer-fogyasztás esetén az E338 egészségügyi veszélyt jelent - a gyomor-bél traktus rendellenességei, hányinger, hányás, hasmenés, az ételtől való idegenkedés, fogyás;

- E261 / kálium-acetát - tartósítószer, amelyet bébiételekben elfogadhatatlannak tartanak, de a kis üvegekben mégis meglehetősen gyakori.

Ajánlott: