Itt Vannak A Jelek Arra, Hogy Csökkenteni Kell Az Alkohol Fogyasztását

Tartalomjegyzék:

Videó: Itt Vannak A Jelek Arra, Hogy Csökkenteni Kell Az Alkohol Fogyasztását

Videó: Itt Vannak A Jelek Arra, Hogy Csökkenteni Kell Az Alkohol Fogyasztását
Videó: Miért ne igyál alkoholt? 2024, Március
Itt Vannak A Jelek Arra, Hogy Csökkenteni Kell Az Alkohol Fogyasztását
Itt Vannak A Jelek Arra, Hogy Csökkenteni Kell Az Alkohol Fogyasztását
Anonim

Mindannyian voltunk olyan helyzetben, amikor egy ital egy második, harmadik vagy talán többhez vezet. Azt is tudja, milyen érzés másnap. Tegyük fel, hogy kissé bűnösnek érzi magát, hányingerrel és fejfájással együtt.

Néha felmerül a kérdés, hogy aggódnia kell-e az ivása miatt. Általában azonban elfelejtjük, amint fizikai állapotunk javul. Az Európai Függőségi Központ (ECD) azonban nem felejti el könnyen az ilyen dolgokat. Ebből az alkalomból nemrégiben terjesztettek néhány dolgot, amelyet tudnunk kell az alkoholról. Meghatározták azokat a jeleket is, amelyekre figyelnünk kell, hogy megértsük, hogy az alkoholfogyasztás problémát jelent, és csökkentenünk kell az alkohol fogyasztását.

Természetesen az alkohol legális Európában, és bármit is mondanak, serkenti a társadalmi interakciókat. De a túlzott használat alááshatja fizikai egészségét, és számos betegséghez vezethet, amelyek közül néhány rákos (a legújabb tanulmányok szerint körülbelül 60).

Mi a biztonságos mennyiség?

Az Addiktológiai Központ azt javasolja, hogy az egészséges férfiak és nők ne fogyasszanak napi kettőnél több szokásos szeszes italt. Minden más nem felel meg a normának, és ezt az alkoholfogyasztás fokozott és kockázatos szintjének jeleként kell felfogni. Az elemzések azt mutatják, hogy ha egy személy ennél kevesebbet iszik, akkor annak valószínűsége, hogy hosszú távú alkoholfüggő betegségben szenved, minden 100-ból megközelítőleg egy. Ennek a normának a túllépése 35% -kal növeli a kockázatot.

Miért tilos a 18 év alatti fogyasztás?

A terhes nőknek kerülniük kell az alkoholt, mert az átjuthat a placentán az embrióba. Ez hatással lehet a gyermek agyára és más szervekre. Ezenkívül a fiatalok agya 17-18 éves korig fejlődik, és az alkoholfogyasztás súlyosan csökkenti annak kapacitását.

Jelek arról, hogy túl sokat iszol

Sör
Sör

Bármi legyen is az alkoholfogyasztás szintje, hosszú távú és rövid távú kockázatok vannak az emberre nézve. A dolgok azonban rendkívül komolyakká válnak, amikor felmerül egy ital igénye, különösebb ok nélkül. Az is komoly jel, hogy probléma van, ha reggel reggel előtt tapasztalja ezt az igényt. Egy másik fontos jel, hogy idővel egyre több alkoholra van szükség a mámor eléréséhez.

Hogyan lehet csökkenteni az alkoholt?

Nem kell abbahagynia az alkoholfogyasztást. Világunk része és kis mennyiségben hasznos. Vigye rá azonban az akaratát, és tűzze ki a hét két napját, hogy ne igyon. A hét hátralévő részében ne igyon kettőnél többet. Jó lehetőség az, hogy kerüljük a hétköznapi fogyasztást, és a hétvége végén lazítsunk (természetesen legfeljebb 2–4 ital). Kerülje az alkoholfogyasztást, és ha nem bírja alkohol nélkül, akkor inkább a sörre és a borra koncentráljon.

Ajánlott: