Sarok Kezdő Csábítóknak

Videó: Sarok Kezdő Csábítóknak

Videó: Sarok Kezdő Csábítóknak
Videó: Lábtechnika - Sarok fent technika/Foot Technique - Heel-Up Technique 2024, Március
Sarok Kezdő Csábítóknak
Sarok Kezdő Csábítóknak
Anonim

Kyuchek főleg a Balkánon táncol, amely a 19. század elején jelent meg itt. Szerbiában és Macedóniában "chochek" -nek, Albániában "yuyuek" -nek, angolul pedig néha cigány réznek hívják.

A tánc oszmán katonai csoportoktól származik, amelyek a 19. században szétszóródtak az egész régióban, többnyire Szerbiában, Bulgáriában, Macedónia Köztársaságban és Romániában. Ez a tánc etnikai részstílusainak széles körének összeállításához vezetett.

A kyuchek nemzedékeken át terjedt át, és eredeti formája főleg roma eredetű. Nagyrészt úgy gondolják, hogy falusi esküvőkön és ünnepségeken gyakorolják. Kyuceka különösen népszerű a muszlim és albán lakosság körében. A kyuchek szó eredete nem egyértelmű, valószínűleg valamilyen roma nyelvjárásból származik. A ritmusok több mint 100 különböző típusúak lehetnek.

Általában a kyucheka ősi eredete Egyiptomból származik. De nagyon helytelen összekeverni a keleti tánccal. Míg a keleti White Dance-ben a mozgások szelídek, lassúak és a test minden egyes láncszeménél végződnek, addig a horogban főleg a medencével. Csonkák és gyorsak. A virtuózok olyan emberek, akik nagyon gyorsan tudják megtenni őket.

Míg a keleti világban, a férfi kísértése érdekében, a nő keleti táncot táncolt, a mi országunkban és főleg Anatóliában a nők ugyanezt tették, de horoggal. A magyarázat arra, hogy miért részesítik előnyben, a keleti férfiak preferenciájában rejlik. Szeretik a kövér nőket, akik maximálisan megmutathatják testüket.

Amikor egy kezdő csábítónő meg akar tanulni horgot táncolni, tudnia kell, hogy bármennyire is egyszerűnek tűnik, nem az. Másrészt ez a tánc öntudat kérdése, és a lényeg a tanulás az alapmozgás.

Кючеци
Кючеци

És ez a medence mozgása. Két lehetőség van - vagy szilárdan a földön állni, vagy a lábujjakon futni -, ahogy jónak látja.

A horogban a legfontosabb a lábak és főleg a térd mozgása. Ha előre-hátra mozgatja őket, a medencéje is megindul. Minél gyorsabban, annál gyorsabban hajtja végre az alapmozgást.

A térd mozgatásakor tanácsos kis lépéseket tenni. És minél gyakrabban végzi ezt a gyakorlatot, annál jobban elsajátítja a táncot.

Rajtad múlik, hogy milyen új mozdulatokat veszel fel, akár egy helyen táncolsz, akár megvadulsz - végül is a kyucheka egy olyan tánc, amely az átalakulásban született, és átalakítható és kedvünkre igazítható.

És ne felejtsd el a kezed mozgását, hogy kiegészítsd csábító lengését a forró ritmusban. Csak csukott ujjaival kissé fordítsa meg a csuklóját, és ebben a helyzetben csúsztassa kezét bármely irányba, hogy teljes legyen táncának kegyelme.

Ajánlott: