A Heavy Metal Rajongók Sikeres és Boldog Emberek

Videó: A Heavy Metal Rajongók Sikeres és Boldog Emberek

Videó: A Heavy Metal Rajongók Sikeres és Boldog Emberek
Videó: Рокстар в своём репертуаре... ► 6 Прохождение Red Dead Redemption 2 2024, Március
A Heavy Metal Rajongók Sikeres és Boldog Emberek
A Heavy Metal Rajongók Sikeres és Boldog Emberek
Anonim

A heavy metal a rockzene egyik műfaja, amely a 60-as évek végén és a 70-es évek elején alakult ki az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Ennek a zenei stílusnak a jellemzője a gitár, a basszusgitár, a dobok, az ének és néha a zongora használata.

Az általános megegyezés szerint a heavy metal rajongói lázadó természetükről ismertek. Nem tolerálják a szabályokat és a korlátozásokat, ezért a társadalom nem mindig fogadja őket jól.

Ugyanakkor többen úgy vélik, hogy a nehéz zene rajongói folyamatosan súlyos depresszióba esnek, és még az alkohollal is túlzásba esnek. Ezért nem túl jó az a hírnév, amelyet ennek a zenei stílusnak a rajongói szereznek. De nem teljesen téves ez a sztereotípia? Lehet pont az ellenkezője?

Egy nemrégiben meglepő tanulmány szerint a heavy metal mutatja be a legpontosabban, hogy egy ország lakossága virágzik-e vagy sem - írja a Daily Mail.

Sokan úgy vélik, hogy a nehéz zene rajongói dühösek és elutasítják a nyilvánosságot. Ennek oka lehet, hogy a fém gazdaságilag pusztított régiókból származott, ahol a népesség szegény és nélkülözött volt.

Szikla
Szikla

Akkoriban az elutasított munkásosztály kedvenc zenéje volt. Ma azonban a dolgok gyökeresen megváltoztak. Kiderült, hogy manapság a metal a kedvenc zene, különösen a magas életszínvonalukról ismert országokban.

Richard Torontói Egyetem Martin Prosperity Institute igazgatója, Richard Florida és munkatársa, Charlotte Melander külön térképet készítettek, amely megmutatja az adott országban 100 000 emberre jutó heavy metal bandák számát. A kutatók az Encyclopedia of Metallum információit használták fel.

A készített térkép vitathatatlan bizonyíték arra, hogy ez a fajta zene már nem olyan népszerű a posztindusztriális területeken, ahol évekkel ezelőtt hallgatták a legtöbbet. Másrészt a heavy metal nagy népszerűségre tett szert a fejlett skandináv országokban.

A skandináv Charlotte Melander és Richard Florida gondosan elemezték a nehézzene és a sok társadalmi és gazdasági előfeltétel kapcsolatát a meglepő felfedezés eléréséhez. Adataik azt mutatják, hogy egy országban a heavy metal zenekarok száma megfelel annak gazdasági teljesítményének.

Ezenkívül azok az országok azokban az országokban, ahol több nehézzenét hallgatnak, kreatívabbak és jobb vállalkozók. Kiderül az is, hogy ahol a heavy metal népszerűbb, ott magasabb a felsőfokú végzettséggel rendelkezők és az életet élvezni tudók száma.

Ajánlott: