Öt Ok, Amiért Mindig éhes Vagy

Tartalomjegyzék:

Videó: Öt Ok, Amiért Mindig éhes Vagy

Videó: Öt Ok, Amiért Mindig éhes Vagy
Videó: JÖJJ ÉS LÁSD (katonai, dir. Elem Klimov, 1985) 2024, Március
Öt Ok, Amiért Mindig éhes Vagy
Öt Ok, Amiért Mindig éhes Vagy
Anonim

Bármilyen magasztos szándékaid is vannak, amikor ismét éhség támad, szinte lehetetlen ellenállnod ennek. Az étkezés után alig egy-két órával a késztetés valami mást enyhíteni kezd. Voltál ilyen helyzetben? Ha igen, íme öt ok, hogy éhes maradjon:

1. ok - kettőért eszel … tényleg

A fokozott étvágy talán legártatlanabb és egyben legboldogabb oka a terhesség. Valójában kettőért eszel. Logikus, hogy több kalóriára van szüksége.

Ne küzdjön az ilyen típusú étvágy ellen. Azonban egészséges döntéseket kell hoznia az elfogyasztott ételekről. Kerülje a feldolgozott és finomított ételeket és a túl sok finomságot. Egyél tápanyagban gazdag teljes kiőrlésű gabonákat. Ez segít megállítani az éhséget és gondoskodni a babáról.

2. ok - Túlzott szénhidráttartalom

Az esti szénhidrátok szállítása, amelyek lényegében megtalálhatók a legtöbb nehéz ételben, másnap étkezés után is éhségérzetet okozhatnak. A felesleges szénhidrátok hatására a test gyorsabban felszívódik cukrok formájában.

A vérben inzulin formájában tárolódnak, amely stimulálja a sejteket, eltávolítja a glükózt. Amikor a vérben minden cukor eltűnik, megjelenik az éhség. Ennek elkerülése érdekében a legjobb elkerülni a finomított szénhidrátokat, és olyan ételeket választani, amelyek mérsékelt mennyiségű finomítatlan szénhidrátot tartalmaznak.

Éhes nő
Éhes nő

3. ok - álmatlanság

Az egészséges alvás hiánya közvetlen hatással lehet az étvágyára. Az álmatlanság az éhséget elnyomó leptin hormon csökkenéséhez és az étkezési vágyat serkentő ghrelin hormon növekedéséhez vezet. Ez azt jelenti, hogy ha nem alszol legalább hét órát éjjel, akkor valós esély van arra, hogy hízni fogsz. A jobb alvás érdekében a szakértők magnéziumban gazdag ételeket javasolnak.

4. ok - Kiszáradás

Néha a szomjúság összetéveszthető az éhséggel. A gyomor kaparását csak egy-két pohár vízzel nyugtathatja meg. Az éltető folyadékra azért is szükség van, hogy képesek legyenek felszívni a tápanyagokat a testünkben.

Ha kiszáradunk, a gyomor nem tudja feldolgozni az éppen elfogyasztott ételt, ezért éhesnek érezzük magunkat. Fontos azonban, hogy ne igyon túl sok vizet közvetlenül étkezés előtt, alatt vagy után. Ez hígítja az emésztőrendszer nedvét, és negatív hatással lehet az emésztésre.

5. ok - A menstruációs ciklus befolyásolja az étvágyat

Megállapították, hogy a menstruációs ciklus második felében növekszik az étvágy.

A vércukorszint kiegyensúlyozásához és a hirtelen éhségérzet kezeléséhez fogyasszon fehérjében gazdag ételeket - halat, húst, tojást, hüvelyeseket, dióféléket és magokat. Minimalizálja a feldolgozott és finomított szénhidrátok és cukrok bevitelét.

Ajánlott: