Fontos Tények A Migrénről

Videó: Fontos Tények A Migrénről

Videó: Fontos Tények A Migrénről
Videó: Gyuri bácsi a fejfájásról és a migrénről 2024, Március
Fontos Tények A Migrénről
Fontos Tények A Migrénről
Anonim

A migrén nem csak súlyos fejfájás. Csak az Egyesült Államokban több mint 36 millió embert érint. A nagyobb kockázatnak kitett csoportok nők, 30–40 évesek és családtagok. A migrén epizodikus lehet, ha szórványosan jelentkezik, vagy krónikus, ha havonta 15 vagy több napot kap, több mint három hónapig. Itt van még fontos tények a migrénről!

Wade Cooper, a Michigani Egyetem Fejfájás és Neuropátiás Fájdalom Klinika igazgatója gondolkodik rajta migrén ami a neurológiai reflexet illeti. Migrén során az agy bélése gyulladásos jelet kap, amely fájdalom miatt irritálja az idegeket, és mélyen az agyba juttatnak jelet. Ezután az agy aktiválja a fényekkel, hangokkal és szagokkal szembeni túlérzékenység lépcsőjét. Ezt a reflexet bármi aktiválhatja, ami irritálja az idegrendszert.

Sok ember zavart migrén arcüreggyulladással vagy allergiás fejfájással. Néhány migrénes esetet nem diagnosztizálnak, mások pedig tévesen. Minél előbb tudod meg, ha migréned van, annál hamarabb és jobban kezelheted. A migrénes kezelés csak nagy kitartással és következetességgel hajtható végre.

Nem teljesen világos, mi okozza. Néhány ember genetikailag hajlamos rá. De a tudósok tudják, mi okozhatja a migrénes rohamot, ha már szenved ettől. Az állapotot bizonyos ételek és italok, például alkohol, lágy sajtok, koffein, aszpartám, egyes fények, bizonyos szagok, nagy hőmérsékleti változások vagy nyomásváltozások, kiszáradás, étkezés elhagyása váltja ki. A hormonális egyensúlyhiány, a fertőzések, az alváshiány vagy a túl sok alvás is okozhat.

Sok betegség társul migrén. Ezek közé tartozik a depresszió, a szorongás, a fibromyalgia, a trauma és az irritábilis bél szindróma. Nem világos, hogy az egyik állapot okozhat-e egy másikat, de a kutatók tudják, hogy összefüggenek egymással. Ha egyik állapota van, akkor nagyobb valószínűséggel szenved a másik.

Depresszió
Depresszió

Emberek, akik szenvedtek migrén a múltban nagyobb volt a stroke vagy a szívroham kockázata. Ezért nagyon fontos az egészséges étrend betartása, a rendszeres testmozgás és a szív és az erek állapotának ellenőrzése, ha kap migrén.

A migrén súlyos és lüktető fájdalmat okoz a fejben, amely néha csak az egyik oldalon van, de mindkét oldalon lehet. Több órától három napig tart. A különbség a többi fejfájástól az, hogy a migrénes fájdalmat általában hányinger vagy hányás, valamint a fényekre és hangokra való rendkívüli érzékenység kíséri.

Ajánlott: