Hogyan Oldhatók Meg A Munkahelyi Konfliktusok?

Videó: Hogyan Oldhatók Meg A Munkahelyi Konfliktusok?

Videó: Hogyan Oldhatók Meg A Munkahelyi Konfliktusok?
Videó: Baráth András - Hogyan kezeld a nehéz embereket a munkádban? 2024, Március
Hogyan Oldhatók Meg A Munkahelyi Konfliktusok?
Hogyan Oldhatók Meg A Munkahelyi Konfliktusok?
Anonim

A súrlódás és a félreértések a munkahelyen mindenki számára stresszesek és produktívak lehetnek. Megtanulják, hogyan találják meg a megfelelő megközelítést ahhoz az emberhez, akivel vitatkoznak a feszült helyzet megoldása érdekében. Kövesse ezeket a lépéseket a munkahelyi kényelmetlen pillanatok elkerülése érdekében.

1. Döntse el, hogy valóban szembe akar-e szállni azzal a személlyel, aki zavarja. A legtöbb esetben jobb, ha kiteszed aggodalmaidat és szorongásaidat, mint hogy beléd parázsold őket.

2. Nyugodtan, udvariasan és értelmesen beszéljen kollégájával. Koncentráljon a helyzetre és a tényekre, kerülje a pletykákat és a személyes támadásokat.

3. Vigyázzon, ne mutasson ellenségeskedést testtartásával, arckifejezésével vagy hangnemével. Légy határozott anélkül, hogy agresszív lennél.

4. Figyeljen figyelmesen. Próbáld megérteni, hogy valójában mit akar neked mondani. Ügyeljen arra, hogy megértse álláspontját.

Munkamániás
Munkamániás

5. Mutassa meg érdeklődését kollégája mondanivalója iránt. Meghallgathatja elképzeléseit, anélkül, hogy feltétlenül egyetértene velük vagy ösztönözné őket. A kommunikáció javítása érdekében használhatja a következő kifejezést: Megértem, hogy Ön így érez. De így érzem magam… - Feltétlenül próbáld megérteni mindkét álláspontot.

6. Mondja el és világosan magyarázza el, mit akar pontosan, hangsúlyozza a pozitív szempontokat és következményeket. Törekedjen a rugalmasságra.

7. Beszéljen a főnökével, ha komoly problémái vannak konfliktusos kollégájával, de kerülje a panaszkodást.

Kommunikáljon a problémás emberekkel a munkahelyen, próbálja megérteni, hogy pontosan mi motiválja viselkedésüket és cselekedeteiket. Ezután próbáljon legalább egy ideig a "bőrükbe" kerülni, és ezzel ellátni a kötelességeit. Miután megérezte és megértette, miért teszik ezt vagy azt az emberek, akkor hatékonyabban léphet kapcsolatba kollégáival.

Ha vannak kollégái, akik folyamatosan panaszkodnak, kerülje a túlzott megértést és együttérzést, ha úgy érzi, hogy morgásuk alaptalan. Ehelyett tedd fel azt a kérdést, hogy az egyén milyen lépéseket tesz a kellemetlen helyzet megváltoztatására. Feltétlenül kérdezd meg tőlük, mit akarnak pontosan.

Ajánlott: