Ingyenes Emlőrák-szűrések Októberben

Videó: Ingyenes Emlőrák-szűrések Októberben

Videó: Ingyenes Emlőrák-szűrések Októberben
Videó: Életmentő szűrés 2024, Március
Ingyenes Emlőrák-szűrések Októberben
Ingyenes Emlőrák-szűrések Októberben
Anonim

Idén is október telik el az alattomos betegség mellrák elleni küzdelem jele alatt, amelytől bolgár nők ezrei szenvednek. A hónap folyamán az ország több tucat kórháza kínál ingyenes mammográfiai vizsgálatokat.

A kampány az emlőrák megelőzésére és korai diagnosztizálására irányul. Az orvosok emlékeztetnek arra, hogy a betegség teljesen gyógyítható, ha a fejlődésének korai szakaszában észlelik.

A statisztikák azt mutatják, hogy az elmúlt években egyre több fiatal nő szenved emlőrákban, és a bolgárok nagy része továbbra is gondatlan az egészségével kapcsolatban, és nem kevés olyan nők száma, akiket soha nem vizsgáltak mellrák miatt.

Az ingyen megvizsgálandó kórházak egy része a Szent Szófia Első Általános Kórház, az Ötödik Városi Kórház, a Negyedik Városi Kórház, az Alekszandrovska Kórház és a Járási Kórház.

Az Alexandrovska egyetemi kórházban a vizsgálatokat október 9-én, 16-án, 23-án és 30-án 10 és 13 óra között végzik a földszinten található két sebészeti helyiségben, az 1. sebészeti egység épületében, a Sürgősségi szoba mellett.. Időpontot egyeztethet a két telefon egyikén - 02/9230 590 és 02/9230 378.

Mellvizsgálatok
Mellvizsgálatok

A Szent Anna Szófiai Egyetemi Kórház ingyenes ellenőrzéssel is megemlíti a mellrák tudatosságának világhónapját. Október elejétől végéig minden hétfőn a szakemberek megvizsgálják, és szükség esetén kijelölik az emlőmirigyek vizsgálatát.

Konzultációhoz előzetesen egyeztetni kell a 02/9759198 telefonszámon.

A többi klinika ingyenes konzultációinak napjait és fogadóóráit az adott kórházak honlapján hirdetik meg.

Dr. Ivan Kostov az 1. Általános Kórházból meghívott minden nőt, hogy éljenek az ingyenes kampány előnyeivel, és vizsgálják meg a mellüket. Eddig 3800 nőnél diagnosztizáltak mellrákot Bulgáriában, és évente 1200 beteg hal meg ebben a betegségben.

Ajánlott: