Nagyszerű Tervezők: Vera Wang

Videó: Nagyszerű Tervezők: Vera Wang

Videó: Nagyszerű Tervezők: Vera Wang
Videó: Вера Вонг 72 года Vera Wang раскрыла секрет поддержания своей формы иконы свадебной моды 2024, Március
Nagyszerű Tervezők: Vera Wang
Nagyszerű Tervezők: Vera Wang
Anonim

Vera Wang kétségtelenül az egyik legelismertebb és legkedveltebb név a globális divatiparban. Különösen népszerű a nem szokványos esküvői ruhái között, amelyekben nők milliói álmodnak arról, hogy kimondják az áhított "Igen" -t. Életerő, kifinomultság és elegancia - ezekkel a szavakkal jellemezhetjük a Vera Wang jelenség stílusát.

Az 1949. június 27-én született Vera Wang határozottan elmondható, hogy ezüst kanállal etették. A gyönyörű tervező gazdag családban nőtt fel New York leggazdagabb környékének - Manhattan - keleti részén. Vera Wang szülei a kínai Sanghajból származnak, de az 1940-es évek közepén érkeztek a korlátlan lehetőségek országába az Egyesült Államokba.

Miután 1967-ben elvégezte a középiskolát az elit Chapin iskolában, beiratkozott a Sarah Lawrence Főiskolára. Tanulmányainak második évében a párizsi Sorbonne-ba ment, de hamarosan visszatért, hogy befejezze tanulmányait az elit főiskolán, ahol művészettörténeti diplomát szerzett.

Vera Wang divatkarrierje a Vogue divatbibliaban kezdődött, ahol 16 évig dolgozott divatszerkesztőként. De 1985-ben Anna Wintour divatfőszerkesztővé történő kinevezésének súlyos hatására elhagyta. Vera az egyik legismertebb és felülmúlhatatlan sportruházat-tervezőnél - Ralph Laurennél - kezdett dolgozni.

Vera Wang tervező
Vera Wang tervező

1990-ben megnyitja saját esküvői ruha-stúdióját a luxus Carline Hotelben, New York-ban. Az ötlet és az ambíció egy menyasszonyi szalon megnyitására, majd a saját nevű tervezőmárka megtalálására egészen véletlenül jött, abban a pillanatban, amikor elkezdett ruhát választani az esküvőjére.

A korlátozott választék és a nem kielégítő formatervezés miatt a menyasszonyi ruha kiválasztásának képtelensége miatt Vera Wang maga rajzolja meg a közelgő esemény ruhájának kialakítását.

A bonyolult ruhamodellt egy varrónő varrta 10 000 dollár összegért. Így Vera Wang esküvői háza tervezési készségei ihlette és apja által finanszírozott 1990-ben valósággá vált.

Miután esküvői ruháival látványos sikert ért el, Vera Wang karrierje fejlődésének új szakaszába lépett.

2002-ben az estélyi ruhák kollekciója tényekké vált, 2004-ben pedig kész vagy kész ruhák gyűjteményét hozta létre.

A modern megjelenés és a hagyományos elegancia, a letisztult, de hangsúlyosan nőies sziluettek között egyensúlyozva Vera Wang egyedi stílusa felkelti a közönség csodálatát.

Ajánlott: