Extrém Divat

Videó: Extrém Divat

Videó: Extrém Divat
Videó: Extreme - More Than Words (Official Music Video) 2024, Március
Extrém Divat
Extrém Divat
Anonim

Az olaszországi reneszánsz idején egy nőt akkor tekintettek szépnek, ha a homlok magas volt. Ezért borotválták a homlokukat az olasz arisztokraták.

A tizennyolcadik századi Angliában a parókák több mint egy méter magasságot értek el. Liszttel meghintették őket, hogy fehérebbek legyenek, és kitömött madarakkal és hajómodellekkel díszítették őket.

Amikor az élő virágok divatja megjelent, a parókákba kis üveg vizet építettek, hogy a virágok frissek maradjanak. Még extravagánsabbak voltak a parókák, amelyekhez élő madárketreceket rögzítettek.

Annak megakadályozására, hogy a parókák szétesjenek, megzsírozták őket, és ez vonzotta a rágcsálókat. A parókák divatja 1795-ben ment át, amikor a hajpor adója a paróka birtoklását drága örömgé változtatta.

A görögök Nagy Sándor idején imádták a szőke hajat. A férfiak és a nők vízben oldott mésszel fehérítették a hajukat, és vöröses árnyalatot kaptak.

ősi múmia ruházata
ősi múmia ruházata

Kr. E. 1400-ban az egyiptomi nőknek furcsa divatjuk volt - nagy aromás zsírkúpot viseltek a fejükön. A kúp egész nap a fején volt, cseppenként folyt a testen, ragyogást adott és aromával áztatta.

Az ókori Egyiptomban a mezítelen fejet a női szépség mércéjének tekintették. Az egyiptomi nők speciális szerszámok segítségével eltávolítottak minden szőrt a hajukról.

A túl keskeny férfi nadrág divatos volt a tizennyolcadik századi Angliában. Fölvitelükhöz a férfi speciális eszközökkel kinyújtotta a nadrágját, és szó szerint beleugrott.

A San Blas-indiánok szebbnek tartják magukat, ha az orruk a lehető leghosszabb. Orruk optikai kinagyításához hosszú fekete vonalakat rajzolnak rá.

Ajánlott: