Az Idegsejteket Helyreállító étrend

Videó: Az Idegsejteket Helyreállító étrend

Videó: Az Idegsejteket Helyreállító étrend
Videó: Egészséges bevásárlás – Kiss Virág tippjei diétás étrendhez 2024, Március
Az Idegsejteket Helyreállító étrend
Az Idegsejteket Helyreállító étrend
Anonim

Új tudományos kutatások cáfolják az orvosi világ egyik legrégebbi maximáját - azt, hogy az idegsejtek nem állnak helyre. A tudósok szerint a folyamat nemcsak reverzibilis, hanem meglehetősen könnyen megvalósítható - megfelelő táplálkozással.

A közelmúltban a Nemzeti Gerontológiai Intézet és az Amerikai Orvostudományi Egyetem, John Hopkins amerikai tudósok egy érdekes kísérlet eredményeit jelentették be. Bizonyítja azokat a jótékony hatásokat, amelyeket az alacsony kalóriatartalmú étrend, valamint számos vitamin és ásványi anyag intenzív bevitele hozhat az emberi agyba. Ezenkívül egy ilyen étrend megakadályozza az idegbetegségeket, sőt meghosszabbítja az életet.

Ilyen étrend mellett javul a szinapszisok rugalmassága - az idegsejtek érintkezési pontja. Az idegimpulzusok jelei áthaladnak rajtuk. Ily módon az agy teljes munkája lehetővé válik szerves agykárosodásban, mivel az egészséges idegsejtek meghosszabbodnak és elfoglalják az elhalt sejtek helyét. Ez az agysejtek egyfajta regenerációja.

A tudósok találtak egy másik mintát. Szerintük a kis mennyiségben történő gyakori evés nem annyira hasznos, mint állítják. Éppen ellenkezőleg - ritka, de ennek a bőséges étrendnek a rovására sokkal jobb az egészség.

Kiderült, hogy a kalóriák csökkentése helyett a legjobb az étkezések közötti idő növelése. Kutatások szerint a gazdag étrend hiánya rossz hatással van a tesztoszteron és az ösztrogén hormonokra, ami viszont a szexuális aktivitás csökkenéséhez vezet.

A tanulmányban az agykéreg helyreállításának különféle módjai mellett a tudósok a megelőző védelem eszközeit is keresik. A japán Iwate Egyetem kollégáival közösen kifejlesztenek egy természetes terméket, amely véd a stroke és számos degradáló betegség, köztük az Alzheimer-kór kialakulása ellen.

Nyugalom
Nyugalom

Ez a rozmaringban található karnozinsav. Az érdekes dolog itt az, hogy a karnozinsav csak a növények összetételében hatékony, gyógyszerek formájában azonban nem. A szakértők azt tanácsolják az embereknek, hogy gyakrabban fűszerezzék ételeiket rozmaringgal.

Az emberi agy többi védője között van 800 mg alfa-liponsav és 2000 mg acetil-L-karnitin keveréke. Napi használata elősegíti a mitokondriumok kialakulását, amelyek felelősek a regeneratív sejtműködésért. A kísérletek azt mutatják be, hogy ez a módszer hogyan védi meg aktívan az agyat az Alzheimer-kórtól és a cukorbetegségtől, miközben lassítja az öregedési folyamatot.

Ajánlott: