Hurrá! A Kopaszság Már Kezelhető

Videó: Hurrá! A Kopaszság Már Kezelhető

Videó: Hurrá! A Kopaszság Már Kezelhető
Videó: Lásd úgy a Kazán-szorost, ahogyan még soha, földön, vízen és levegőben a Duna folyam mellett. 2024, Március
Hurrá! A Kopaszság Már Kezelhető
Hurrá! A Kopaszság Már Kezelhető
Anonim

A tudósok képesek kiváltani a haj növekedését azáltal, hogy laboratóriumban a fejbőrön nőnek a bőrsejtek.

Az elmúlt 40 évben a szakértők sikertelenül próbálták klónozni a hajhagymákat a fejbőr dermiséből származó sejtek felhasználásával.

A legújabb eredmények ugyanakkor új reményt adtak arra, hogy a kopaszság gyógyítható mind a férfiak, mind a nők számára.

Egészen a közelmúltig a kezelésekkel csak a hajhullást sikerült lelassítani, de nem serkenteni az új haj növekedését a fején.

A leghíresebb módszer, amelyet a szakemberek gyakran alkalmaznak, az, ha a hajat a fej hátsó részéből szőrrel veszik, és átültetik az elejére, ahol a haj teljesen kihull.

A projekt vezetője, Dr. Angela Cristianio, a New York-i Columbia Egyetem dermatológusa szerint az új módszer lehetővé teszi a tüszők nagy számának regenerálódását, több száz hajdonor pupilla dermisének felhasználásával.

A laboratóriumban az emberi sejteket újratelepítették a kísérleti egerek bőrére, és ez lehetővé tette a szőrtüszők szaporodását.

Tavaly amerikai tudósok bebizonyították, hogy a kopaszság öröklődhet a férfiaknál. Meghatározták a férfikopaszságért felelős hormont.

Hajhullás
Hajhullás

A kutatók megállapították, hogy a lipid prosztaglandin D2 (PGD2) hormon a hibás a férfi kopaszságért. A kutatók azt találták, hogy a fejbőr kopasz területein a hormonszintézis háromszor magasabb, mint a szőrös területeken.

A férfi kopaszság 10-ből 8 férfit érint.

Körülbelül 70% -uk kopasz a 45 éves férfiaknál, körülbelül 50% -uk az 50 éves kopasz férfiaknál, és 70% -uk a 70 éves kopasz férfiaknál.

Minden hét férfiból 50 éves kora előtt kopasz lesz.

A kopaszság a 45 és 70 év közötti nők 40% -ában is megfigyelhető.

A probléma nagyságrendje miatt különféle módszerek léteznek ennek ellenőrzésére - hajátültetés, gyógyszeres kezelés és speciális kozmetikumok használata.

A normál hajhullás körülbelül 50-100 szőr egy nap.

Ajánlott: