Hajápolás Hideg Időben

Videó: Hajápolás Hideg Időben

Videó: Hajápolás Hideg Időben
Videó: Ügyeljünk háziállatainkra a hideg időben! 2024, Március
Hajápolás Hideg Időben
Hajápolás Hideg Időben
Anonim

Ősszel és telelje a hajunkat nem érzi jól magát. Ennek oka a vitaminok hiánya, a szezonális megfázás, a fejkiegészítők és még az otthonunk fűtése is, amely megszárítja sérült hajunkat.

A szakértők rámutatnak a hideg hónapok hajproblémáinak fő okára, nevezetesen a kiegészítők és a téli sapkák viselésére, valamint a gyakori hőmérsékletváltozásokra.

Kalap viselése esetén a fejbőr leáll a normális légzéssel, és a hajgyökerek sokkal gyorsabban zsírosodnak és piszkosak.

Sok ember, aki nem akar ilyen hajproblémákat okozni, egyszerűen lemond a kalap viseléséről. De ez valóban ronthatja a helyzetet.

A fűtött helyiségek és a külső hőmérséklet közötti éles hőmérséklet-különbség stresszes helyzethez vezet a haj számára a gyökerektől a hegyéig.

A megoldás az téli idő haj csak megfelelő samponnal mosni, de mindenképpen viseljen kalapot hidegben. A hajszárító használata után ne rohanjon azonnal a szabadba, hanem hagyjon időt a hajának arra, hogy nyugodtan kiegyenlítse a hőmérsékletét.

Fodrászszalon
Fodrászszalon

A haj természetes fényének helyreállításához használjon speciális A-, E- és B-vitamint tartalmazó termékeket. Az egészséges hajhoz vitamin-komplexeket vagy kiegészítőket is szedhet.

Cserélje régi párnahuzatát selyemre, vagy áztassa be a haját, miután selyem törülközővel mosott. Bármilyen furcsának tűnik is, meg lesz győződve ennek a módszernek a hatékonyságáról.

A selyem kisimítja a hajat borító kutikula hiányosságait. A selyemben található természetes fehérjék segítenek eltávolítani a haj villamosodását és ragyogást nyújtanak.

Ősszel és télen kötelező minden nap fésülni a haját természetes hajú kefével, és hetente kétszer házi hajmaszkokkal táplálni. A legalkalmasabb ebben a szezonban a maszk 1 evőkanál méz, 1 tojássárgája és 2 csepp konyak. A hajat bekenjük, törülközőbe csomagoljuk és 1 óra múlva mossuk.

Mindez része annak, amire szükség van téli hajápolás.

Ajánlott: