Kortárs Divatdiktátor - Anna Wintour

Videó: Kortárs Divatdiktátor - Anna Wintour

Videó: Kortárs Divatdiktátor - Anna Wintour
Videó: Анна Винтур | Самая влиятельная женщина в индустрии моды 2024, Március
Kortárs Divatdiktátor - Anna Wintour
Kortárs Divatdiktátor - Anna Wintour
Anonim

Anna Wintour kétségtelenül a divatipar világának legbefolyásosabb alakja. Az angolnő 1988 óta az amerikai Vogue magazin főszerkesztője, és a divatházak és kreatív igazgatóik fő kritériumaként érvényesült.

Anna Wintour 1949. november 3-án született Londonban. Iskolát végzett a brit főváros északi részén, ahol gyakran morogta az iskolai egyenruhát.

14 évesen levágta a haját, a jól ismert rövid négyzetet választotta. Fokozatosan ez a frizura védjegyévé vált. Úgy tűnik, Annának nagyon fiatal kora óta sok mindenről megvan a saját véleménye.

Valójában Anna elismerése, hogy belépett az újságírás világába, az apja kapcsolatai miatt van. Neki köszönhetően 21 évesen a híres szerkesztő New Yorkba indult a Harper's Bazaar csapatának részeként.

Tíz évvel később azzal az ürüggyel kirúgták a magazint, hogy nem érti az amerikai piacot. Ennek oka a frizurák típusú "növekedés" a nagy divat fotózásra fényképezett modelleknél. Ez tulajdonképpen Anna számára is nagyon jövedelmező lépésnek bizonyul, mivel a sors elviszi a Vogue szerkesztőségébe.

Wintour
Wintour

Az ikonikus divat- és stílusmagazin főszerkesztőjeként Anna Wintour nagy számú alkalmazottat bocsátott el, és hatalmasabb ellenőrzést kezdett gyakorolni a magazin felett, mint bármely más korábbi szerkesztő.

Az urbánus legendák megalkuvást nem ismerő, a tökéletességéről ismert szakemberek hírnevét keltik benne. A divatkörökben kialakult képe inspirálja az "Az ördög Pradát viseli" című filmet, ahol Meryl Streep átveszi a divatdiktátor szerepét.

Anna Wintournak szigorú rendszere van, amelyet minden beosztottja betart. Rendkívül korán ébred - a napja 5 órakor kezdődik és 22:00 órakor ér véget. Ez az oka annak, hogy soha nem marad divat esemény 20 percnél tovább.

A Fashion Bible főszerkesztőjének éves nyeresége 2 millió dollár. Az összeg a New York Magazine szerint 2011-es, de jelen pillanatban biztosan magasabb.

Ajánlott: