Minden 1000 Kcal-ra Nyeljen Le 10 G Rostot

Videó: Minden 1000 Kcal-ra Nyeljen Le 10 G Rostot

Videó: Minden 1000 Kcal-ra Nyeljen Le 10 G Rostot
Videó: МЕНЮ 1000 кКал, на 3 дня. 2024, Március
Minden 1000 Kcal-ra Nyeljen Le 10 G Rostot
Minden 1000 Kcal-ra Nyeljen Le 10 G Rostot
Anonim

A több rostot tartalmazó ételek fogyasztása nemcsak egészségesebb testet jelent - meghosszabbíthatja életünket - állítják a tudósok. A magas rosttartalmú ételeket fogyasztó diéták csökkentik egyes krónikus betegségek, például szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség és még sok más kockázatát.

Még azt is feltételezik, hogy a rost hasznos lehet egyes rákos megbetegedések megelőzésében. A tanulmány kínai tudósok munkája, akik 17 korábbi tanulmányt elemeztek. Szinte mind egymillió férfi és nő vett részt mindegyiken, és a vizsgált emberek többsége európaiak és amerikaiak voltak.

Mintegy 67 000 halálesetről számoltak be a tanulmányban, és az összesítő elemzést végző szakemberek a sanghaji Onkológiai Intézetben dolgoznak. A vezető Yang Yang.

A kutatók az összes résztvevőt öt külön csoportba osztották, és a fő elv, amely alapján ezt tették, az az volt, hogy mennyi rostot vesznek fel naponta.

Reggeli
Reggeli

Az eredmények azt mutatják, hogy azok az emberek, akik naponta több rostot fogyasztanak, 16 százalékkal kisebb eséllyel halnak meg idő előtt.

Az elemzések azt is mutatják, hogy minden napi 10 gramm rost további 10 százalékkal csökkenti a bármilyen halálozás kockázatát. Az Egyesült Államok szakértői szerint a felnőttek számára ajánlott rostbevitel körülbelül 14 gramm minden 1000 elfogyasztott kalória után.

Ez azt jelenti, hogy a legjobb, ha a férfiak napi 38 grammot fogyasztanak, a nők pedig - 25 grammot.

Egy másik tanulmány szerint a nőknek legalább 30-35 gramm rostra van szükségük naponta, és a legjobb, ha reggelivel lenyelik őket. Rachel Beller, az Eat to Lose, Eat to Win szerzője szerint azonban a legtöbb nő nem fogyasztja el ennek az ajánlott mennyiségnek a felét sem.

Az első étkezéskor reggel elfogyasztott rostok teljesebbé tesznek minket az egész napra, és segítenek szabályozni a vércukorszintet - mondta Beller. Így sokkal kevesebb kalóriát fog elfogyasztani a nap folyamán, hisz az ember nem fogja érezni az állandó éhségérzetet.

Ajánlott: