A Zsíros Bőr Alapellátása

Tartalomjegyzék:

Videó: A Zsíros Bőr Alapellátása

Videó: A Zsíros Bőr Alapellátása
Videó: A Zsíros, Problémás Bőr Ápolása - Teafaolajos Kollekció | The Body Shop 2024, Március
A Zsíros Bőr Alapellátása
A Zsíros Bőr Alapellátása
Anonim

Zsíros bőr olajos fény, kitágult pórusok, irritáció és mitesszerek jellemzik. Ez a hormonális vagy idegrendszer hatására következik be, amikor az arc bőréből szekretált zsír mennyisége rendkívül megnő.

Az állapot problematikus, és előfeltétele a különféle irritációk és gyulladások kialakulásának.

A serdülők és a terhes nők hajlamosak a zsíros bőrre. Zsírosságának oka a legtöbb esetben a tápanyagok hiánya. Ennek elkerülése érdekében a bőrt jól karbantartani és rendszeresen táplálni kell.

A zsíros bőr fő gondozása a személyes higiénia magas szintje. A pórusok eltömődésének és a mitesszerek kialakulásának elkerülése érdekében az arcot naponta kétszer langyos vízzel és zsíros bőrre alkalmas tisztító kozmetikumokkal kell lemosni.

Amikor a zsíros bőr hatására a pórusok eltömődnek és mitesszerek képződnek, jó a pattanások és a mitesszerek ellen jó minőségű és hatékony kozmetikumokra támaszkodni. Egy másik lehetőség a házi maszkok zsíros bőrre.

Zsíros bőr
Zsíros bőr

A zsíros bőr elleni maszkok hetente egyszer alkalmazhatók. Megfelelően felkészülve megállítják a mitesszerek kialakulását és hozzájárulnak az arc pórusainak zsugorodásához.

Házi maszk a zsíros bőr tisztítására

Szükséges termékek: 1 evőkanál. joghurt, 1 teáskanál. búzakorpa, 1/2 ek. őrölt mandula, 1/2 ek. reszelt narancshéj, 1 evőkanál. citromlé.

Az elkészítés módja: Minden terméket jól összekeverünk. A kapott keveréket az arcra viszik. Hagyja hatni 20 percig, majd langyos vízzel távolítsa el.

A zsíros bőr elleni küzdelem egyéb alternatívái között szerepel az étrend megváltoztatása. A megjelenéséhez hozzájárulhat a zsíros hús, az édes ételek, a tészta és a szénsavas italok.

Jó, ha több gyümölcsöt, zöldséget, halat és hüvelyeseket vesz be a mindennapjaiba. Segítenek a testnek megszabadulni a gyakran zsírokat okozó méreganyagoktól.

Ajánlott: