Melyik Viselkedés Vonzza A Szegénységet

Videó: Melyik Viselkedés Vonzza A Szegénységet

Videó: Melyik Viselkedés Vonzza A Szegénységet
Videó: 10. Jézus és a gazdagok és szegények 2024, Március
Melyik Viselkedés Vonzza A Szegénységet
Melyik Viselkedés Vonzza A Szegénységet
Anonim

A legtöbb ember arról álmodozik, hogy gazdagságban és luxusban él, korlátlan pénzügyi tőkével rendelkezik.

A valóságban sok embernek alig sikerül kielégítenie igényeit a kapott fizetéssel. Számos olyan ember fordul elő, akik nélkülözik a napi szükségleteket, például fogkrémet, ruhákat és ételeket.

Munka
Munka

A pszichológusok úgy vélik, hogy vannak bizonyos emberi jellemzők, amelyek megakadályozzák a pénz felhalmozását.

1. Az állásválasztás - A kutatások azt mutatják, hogy az álláskeresők többsége az alacsony jövedelmű, de az állami szektorban biztosított foglalkoztatást részesíti előnyben a kockázatos és jobban fizetett magánvállalkozásban. Az ilyen döntések megakadályozzák az emberek fejlődését.

2. Kevés önbizalom - Az emberek gyakran visszautasítják a jobban fizetett munkát, mert nem hiszik, hogy képesek megbirkózni új feladataikkal. Ez a tényező arra ösztönzi az embert, hogy ne tartsa tiszteletben munkáját.

3. Passzivitás - a meggazdagodás jó kilátásai csak az aktív emberek előtt tárulnak fel. A meggazdagodáshoz hajlandónak kell lennie a kockázatvállalásra és valami újat kezdeni. Az a személy, aki nem új lehetőségeket keres, nem vonhat be több pénzt a számlájára.

4. A változástól való félelem - Az emberek gyakran megtartják alacsonyan fizetett munkájukat, mert félnek megváltoztatni a megszokott környezetet. A történelem azt mutatja, hogy a gazdag emberek hajlandóak voltak feladni mindent, amit tettek, hogy valami újat indítsanak.

Malacpersely
Malacpersely

5. Menekülés a felelősség elől - Sokan meg vannak győződve arról, hogy nem tudni, hogyan emelkedhet a fizetésük ötszörösére anélkül, hogy bármit is kellene tennie. Az alkalmazottak ritkán okolják magukat az alacsony fizetésekért, és különböző intézményekben keresnek hibát, amikor maguk nem hajlandók harcolni a jólétükért.

6. Takarékosság - a szegények pszichológiája nem a vonzalomra, hanem a megtartásra támaszkodik. Nem kontrollálatlan pénzpazarlásról van szó, hanem attól, hogy félünk pénzt ésszerű projektekbe fektetni. Szakértők észrevették, hogy sokan több energiát fektetnek az olcsó termékek keresésére és a szociális segítséget nyújtó intézményekbe, mint új munkahely keresésére.

Ajánlott: