Figyelem, Anyák! Veszélyes Vegyi Anyagok A Bébiételek 80 Százalékában

Videó: Figyelem, Anyák! Veszélyes Vegyi Anyagok A Bébiételek 80 Százalékában

Videó: Figyelem, Anyák! Veszélyes Vegyi Anyagok A Bébiételek 80 Százalékában
Videó: Anya nézd, ilyen a vízszállító! 2024, Március
Figyelem, Anyák! Veszélyes Vegyi Anyagok A Bébiételek 80 Százalékában
Figyelem, Anyák! Veszélyes Vegyi Anyagok A Bébiételek 80 Százalékában
Anonim

Egy új tanulmány szerint a bébiételek nagy része veszélyes vegyszereket tartalmaz. Az adatokat a civil szervezet, a Clean Label Project bocsátotta rendelkezésre. Az állítások mögött több mint 530 különböző faj vizsgálata áll bébiételEurópa bolthálózatában kínálják. Veszélyes vegyszereket, például arzént, ólmot, kadmiumot és akrilamidot találtak bennük.

Az elemzett termékek közül a kutatók azt találták, hogy 65% -ban arzén, 58% -ban kadmium, 36% -ban ólom és 10% -ban akrilamid volt.

Kimutatták azt is, hogy a bébiétel-minták 80 százaléka tartalmaz arzént, egy toxint, amelyet az Egészségügyi Világszervezet olyan halálos problémákhoz kapcsolt, mint a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és a rák.

Az egyes vegyi anyagok mennyisége termékenként változik. Egyesek kicsiek - akár 600 arzéntartalom / milliárd, másokban lényegesen magasabbak. Az adatok azt mutatják, hogy a legtöbb veszélyes étel rizsen alapul.

A tanulmány azt is megállapította, hogy a bébiételek ma 70% -kal több akrilamidot tartalmaznak, mint a 20 évvel ezelőtt kínált ételek, amikor hasonló tanulmány készült a bébiételekről. A vegyi anyag felhalmozódása a testben súlyos agykárosodáshoz és reproduktív problémákhoz vezet.

Baba püré
Baba püré

A szervezet közzétette a veszélyes ételeket előállító kereskedők listáját is. Benne vannak a leghíresebb bébiételek márkáinak gyártói, valamint rengeteg helyi kicsi produkció. Az adatok elemzése azt mutatja, hogy a legnagyobb bűnelkövetők a nagyvállalatok. Kimondják, hogy ennek oka az a tény, hogy jobban képesek kezelni az esetleges szankciókat.

A tanulmány azt is megállapította, hogy a biszfenol A hiányát megállapító, címkézett termékek 60% -a gyakorlatilag hamis volt, mert az elemzés kimutatta a veszélyes vegyi anyag jelenlétét.

A Clean Label Project arról számol be, hogy a szabályozatlan anyagokkal talált termékek közel 72% -a potenciális egészségügyi kockázatot jelent, és sürgeti az anyákat, hogy szoptassák gyermekeiket és készítsék el saját ételeiket feldolgozatlan termékekkel, minél inkább elhalasztva az újszülöttek ütközését az élelmiszeriparral. -hosszú.

Ajánlott: