A Legjobb Stratégiák Az éhség Visszaszorítására

Tartalomjegyzék:

Videó: A Legjobb Stratégiák Az éhség Visszaszorítására

Videó: A Legjobb Stratégiák Az éhség Visszaszorítására
Videó: Legjobb befektetési stratégiák a tőzsdén 2024, Március
A Legjobb Stratégiák Az éhség Visszaszorítására
A Legjobb Stratégiák Az éhség Visszaszorítására
Anonim

Az éhség visszaszorítására nagyon nehéz, különösen, ha szokás gyakran enni. Az éhség visszaszorítása a fogyás legjobb módja és a szívbetegségek, a cukorbetegség és az anyagcserezavarok megelőzése.

Csak annyit kell tennie, hogy megértse a különbséget a fizikai és a szellemi éhség között.

Az éhségkontroll tudománya

Az éhséget három hormon szabályozza, nevezetesen az inzulin, a ghrelin és a leptin. Ha 3-4 óránál többet nem evett, az inzulinszintje hirtelen csökken. Amikor ez megtörténik, a ghrelin éhség hormon aktiválódik, és elkezd éhesnek érzi magát.

Ha eszik és a glükózszint emelkedik, aktiválódik a másik hormon, a leptin, hogy megakadályozza az evést. Tehát, ha a leptin aktiválódik, hogy segítsen abbahagyni az étkezést, akkor miért folytatja az evést?

A válasz erre a kérdésre az, hogy a túlevés leptinrezisztenciához vezet. Ez azt jelenti, hogy az agyát nem befolyásolja a leptin. A hipotalamusz rezisztenssé válik a leptinnel szemben, és már nem ismeri fel az "evés abbahagyása" jelet. Ennek eredményeként továbbra is éhesnek érzi magát, és egyre több ételt fogyaszt.

Itt vannak a legjobb módszerek az éhség visszaszorítására

1. Ismerje meg testét

Az éhség összefügg a menstruációval
Az éhség összefügg a menstruációval

Forduljon orvosához, hogy megtudja, van-e allergiája, örökletes betegségei vagy hormonális problémái. Figyeljen azokra a tényezőkre is, amelyek éhségérzetet keltenek bennünk, például szag, hangulatváltozás, PMS, szorongás és még sok más. Minél előbb megtudja az értelmetlen étrend okát, annál hamarabb meg fogja tudni úrrá legyen az állandó éhség érzésén.

2. A vágyat célzá változtatni

Írja le a vágyát, és mit fog tenni annak érdekében, hogy ilyen gyakran ne étkezzen. Tűzd ki, hogy hány fontot akarsz leadni egy hónap alatt. Ha határidőt ad, biztosabb lesz a koncentrációja.

3. Kezdje a napot nagy pozitivizmussal

Ébredjen fel, és mondja ki hangosan egyik kedvenc bölcs gondolatát. Ez olyasmi mágikus hatást vált ki, amely a nap folyamán elérni fogja céljait.

4. Tea vagy kávé?

A zöld tea és a kávé egyaránt remek energiát szolgáltat, amely elnyomja az étvágyat is. Igyon egy csésze kávét vagy zöld teát reggelivel, 45 perccel dél előtt, egy órával dél után és egy órával a fitnesz előtt.

5. A fehérje elnyomja az éhséget

Fehérje az éhség csillapítására
Fehérje az éhség csillapítására

A fehérje nehezen emészthető, és egy órán keresztül jóllakik, és nem okoz ugrást a vércukorszintben. Ezenkívül a fehérje segít az izomtömeg növelésében, ami javítja az anyagcserét. Fogyasszon csirkemellet, halat, tofut, babot, diót és magvakat, hogy testének megfelelő mennyiségű fehérjét biztosítson.

6. Élelmi rost

Az élelmi rost a jó bélbaktériumok táplálékául szolgál, ami jobb emésztéshez vezet. Tehát egyél zöldségeket, gyümölcsöket és teljes kiőrlésű gabonákat, hogy feltöltsön komplex egészséges szénhidrátokat és hogy hatékonyan ellenőrizzék az éhséget.

7. Egyél 2-3 óránként

Ha 2-3 óránként étkezik, akkor könnyebben kezelheti éhségét. A két-három órás különbség időt ad a testednek az étel megemésztésére és a tápanyagok felszívására.

8. Víz éhgyomorra?

Vizet inni
Vizet inni

Igyon vizet, mert szomjas állapotában éhesnek érezheti magát, ezért fennáll a túlevés veszélye. Igyon egy pohár vizet és várjon egy kicsit. Hamarosan megtudja, hogy nem volt igazán éhes.

9. Gyömbér

A gyömbér segít a fogyásban, mert a benne lévő fitokémiai anyagok elnyomják az étvágyat, kiűzik a méreganyagokat és javítják az emésztést. Tehát, ha éhesnek érzi magát, vágjon egy darab gyömbért és lassan rágja meg.

10. Édes szundítás

Ha stresszes vagy, és nem tudsz aludni, ócska étel után nyúlsz. Valahányszor szorongást és szorongást érez, csak szundítson magának két órát. Frissen ébred, és természetesen sokkal kevesebb kalóriával a gyomrában.

Az éhség könnyebb kontrollja érdekében, sok rostot kell enni. Ez saláták, sok gyümölcs, turmix, zabpehely és levesek révén érhető el.

Ajánlott: