A Keton Diéta Meglepő Előnyei

Tartalomjegyzék:

Videó: A Keton Diéta Meglepő Előnyei

Videó: A Keton Diéta Meglepő Előnyei
Videó: KETOGÉN DIÉTA: Előnyei, Hátrányai • TÉNYLEG EZ A LEGJOBB DIÉTA A LEGGYORSABB ZSÍRVESZTÉSHEZ? 2024, Március
A Keton Diéta Meglepő Előnyei
A Keton Diéta Meglepő Előnyei
Anonim

Ez az étrend pillanatok alatt nagy népszerűségre tett szert az emberek körében, és nem véletlen. Bizonyítékok vannak arra keto diéta (más néven keton diéta) csökkentheti az anyagcsere-problémák, a 2-es típusú cukorbetegség és az inzulinrezisztencia kockázatát. A legújabb kutatások szerint pozitív hatással van az 1-es típusú cukorbetegségre.

Mi a keton diéta?

Bár az étrend az utóbbi időben széles körben elterjedt, csaknem 100 éve népszerű az epilepszia kezelésére szolgáló gyógyászati módszerként. Ma azonban olyan emberek használják, akik szeretnék gyorsan formába lendülni és megszabadulni a felesleges kilóktól.

A kiegyensúlyozott keto étrend körülbelül 70-80% zsírt, 5% szénhidrátot és 20% fehérjét tartalmaz. Ez nem magas fehérjetartalmú étrend. A súly kezelésének titka alacsony szénhidráttartalmának köszönhető, amely korlátozza az inzulin termelését. Ez utóbbira a zsírnak a szervezetben való tárolásához van szükség, vagyis amikor alacsony a szintje, nincs mód a zsír és a súly felhalmozására. Gyorsan felszívódnak.

A keton diéta előnyei

Az inzulinkorlátozás más előnyökkel járhat a szervezet számára. A keto diéta a zsírégetést célozza meg, nem pedig a szénhidrátokat. Ily módon az anyagcsere gyorsabbá válik, a test hosszabb ideig tele van és hiányzik az éhségérzet, nő az izomtömeg, csökken a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázata.

A legújabb tanulmányok azt találták, hogy az étrend a hemoglobint biztonságos és egészséges szintre csökkenti, elősegíti a súlygyarapodást, és a legtöbb gyógyszer megszabadíthatja a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőket.

Vércukor teszt
Vércukor teszt

Az inzulint szedő betegek körülbelül 94% -a abbahagyta vagy csökkentette az alkalmazását, valamint az előírt tablettákat. Ezek a változások nem befolyásolták az emberi egészséget.

Legyen óvatos, és ne kezdjen semmilyen diétát, mielőtt orvoshoz fordulna. Bár előnyös a cukorbetegek számára, a ketogén étrend az intenzív zsírégetés miatt kockázatot jelenthet az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedők számára. A menü módosítása előtt pontosan meg kell állapítania az egészségét.

El kell kezdeni a keto diéta követését?

Bár az étrendnek számos előnye van, sok ember számára kihívást jelent hosszú ideig követni. Mint említettük, a korlátozások megkezdése előtt konzultáljon orvosával.

Ajánlott: