Szerencsejáték-függőség - Okok, Következmények és Megoldások

Videó: Szerencsejáték-függőség - Okok, Következmények és Megoldások

Videó: Szerencsejáték-függőség - Okok, Következmények és Megoldások
Videó: [Podcast] Túlélők 11. – A szerencsejáték-függőség hol kezdődik? 2024, Március
Szerencsejáték-függőség - Okok, Következmények és Megoldások
Szerencsejáték-függőség - Okok, Következmények és Megoldások
Anonim

Szerencsejáték az egyik alattomosabb emberi satumivel a könnyű pénz illúzióját mutatja be, de gyorsan pénzügyi összeomláshoz vezethet. Az esélyek soha nem kedveznek Önnek, függetlenül attól, hogy mit mondanak Önnek, legyen szó pókerről, blackjackről vagy valami másról. Ezért a szerencsejáték olyan sikeres iparág - mert a ház mindig nyer.

Különböző típusok is vannak szerencsejáték-függőség. Nem mindig nyilvánvaló, ha valaki szerencsejáték-rabja. A közhiedelemmel ellentétben a szerencsejáték nem csak játékgépekre, kártyákra és kaszinókra korlátozódik. Sorsjegy vásárlása, sorsolás vagy tét megkötése egy baráttal a szerencsejáték formái.

Szerencsejáték-függőség akkor fordulhat elő, ha az ember tönkrementnek érzi magát, és úgy gondolja, hogy csak akkor tudja megoldani a problémáit, ha elveszíti azt a keveset, amije van, és megpróbál nagy pénzösszeget szerezni. Sajnos ez szinte mindig pusztító pénzügyi és társadalmi következményekkel jár.

Számos tényező járulhat hozzá a szerencsejáték-függőséghez. Ilyenek például a kétségbeesett pénzigény, az izgalom megtapasztalásának vágya, a sikeres szerencsejátékos képéhez kapcsolódó magas eredmények és társadalmi helyzet, valamint a szerencsejáték szórakoztató légköre. Sajnos egyszer szerencsejáték-függőség megjelent, megszakítása rendkívül nehéz.

Szerencsejáték-függőségi depresszió
Szerencsejáték-függőségi depresszió

A jelei a szerencsejáték problémája gyakran hasonlóak más függőségek jeleihez. A függőség gyakori jelei közé tartozik, de nem kizárólag, az az érzés, hogy a szerencsejátékban nincs semmi félelmetes, nem tudod ellenőrizni a szerencsejáték szükségességét, nem engedheted meg magadnak, hogy anyagilag játsszon, de igen, és nem utolsó sorban, egyre gyakrabban beszélgetnek a családdal és a barátokkal, hogy hagyja abba a fogadást.

A szerencsejáték depressziót, szorongást és önkárosítást okozhat. A depresszió és a szorongás néha alváshiányhoz vezet, ami sápadt bőrhez, súlygyarapodáshoz vagy -vesztéshez, pattanásokhoz és sötét karikákhoz vezethet a szem alatt.

A szerencsejáték-függőség kialakulásakor az első dolog, hogy barátsággal és gondoskodással vegye körül a függőt. A barátságos családi környezet kulcsfontosságú a probléma megoldásához.

Távolítsa el a szerencsejáték gyakorlásához szükséges elemeket. Hagyja, hogy másnak legalább ideiglenesen rendelkezzen a pénzével, ha hasonló problémája van.

Családi támogatás függőségek esetén
Családi támogatás függőségek esetén

Az idő elengedhetetlen tényező a szerencsejáték szempontjából. Találja meg a módját, hogy más tevékenységekkel töltse fel a rossz szokás feladását. Kezdjen el sportolni és találjon hobbit.

Távolítsa el a szerencsejáték-alkalmazásokat, és blokkolja a szerencsejáték-webhelyeket okostelefonján és számítógépén.

Látogasson el egy pszichológushoz, hogy megtalálja a probléma gyökerét és segítsen túltenni rajta.

Ajánlott: