A Vörösbor Előnyei

Tartalomjegyzék:

Videó: A Vörösbor Előnyei

Videó: A Vörösbor Előnyei
Videó: Gyógyhír - Vörösbor 2024, Március
A Vörösbor Előnyei
A Vörösbor Előnyei
Anonim

Mindenki tudja, hogy a bor az istenek itala. És ez nem véletlen. A bor a legegészségesebb alkoholos ital. Gyógyító tulajdonságai évezredek óta ismertek. Mik az ismerősök a vörösbor előnyei?

vörösbor gyógyítóbb és táplálóbb, mint a fehér. Gazdag számos hasznos tápanyagban (C-, E-, B2-vitamin) és kémiai vegyületekben, köztük a rezveratrolban - ezek az egyik olyan anyag, amely a szív- és érrendszeri betegségek alacsony növekedését okozza a franciákban, hogy szeretik a zsíros ételeket. A vörösbor összetétele magában foglalja a paisatenol anyagot is - olyan anyagot, amely lelassítja a fiatal zsírsejtek képződését és megállítja a meglévők megnagyobbodását.

A vörösbor előnyei (mindaddig, amíg a normális határokon belül van) az emberi testen sok. A következő sorokban részletesebben megismerkedünk velük, és elmagyarázzuk Önnek, miért előnyösebb a vörösbor, mint a whisky, a vodka és más típusú alkohol.

A vörösbor csökkenti a vércukorszintet

Mint már említettük, a vörösbor gazdag resveratrolforrás (a szőlő bőrében található), amely szabályozza a vércukorszintet. Egy Izraelben készült tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegeknél, akik vacsoránál isznak egy pohár bort, sokkal alacsonyabb a glükózszint, mint azoknak, akik más folyadékot isznak. De ez nem az első tanulmány, amely ezt bizonyítja.

A vörösbor védi a szívet

vörösbor
vörösbor

Az ismerősök a vörösbor előnyei ne érjen véget ezzel. A vörösborban található egyes anyagok a jó koleszterinszint növelésével megakadályozzák a szív- és érrendszeri betegségeket.

A vörösbor véd az emlékezetkiesés ellen

A Chicagói Orvostudományi Egyetem tudósainak tanulmánya szerint a mérsékelt borfogyasztás 23% -kal csökkenti az embereknél a demencia kockázatát. A vörösbor a resveratrolnak köszönhetően ismét véd a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór ellen. Állatkísérletek szerint a resveratrol megakadályozza az agyban ezeket a betegségeket okozó plakkok felhalmozódását.

A vörösbor megelőzheti a rákot

Kutatások szerint napi egy pohár vörösbor elfogyasztása csökkenti a rák kockázatát. Egy másik a sok közül a vörösbor előnyei!

A vörösbor erősíti az immunrendszert

Vannak más is a vörösbor előnyei. Egy 500 ember körében végzett spanyol tanulmány szerint a vörösbor fogyasztása véd a megfázás ellen. Ez egy gazdag antioxidáns forrás, amely erősíti az immunrendszert.

Ajánlott: