Egészségére Káros Ideges Szokások

Tartalomjegyzék:

Videó: Egészségére Káros Ideges Szokások

Videó: Egészségére Káros Ideges Szokások
Videó: AMIT A KOFFEINRŐL NEM TUDTÁL EDDIG 2024, Március
Egészségére Káros Ideges Szokások
Egészségére Káros Ideges Szokások
Anonim

Mindannyiunknak van valami ideges szokás. Akár arról van szó lábcsapolás vagy hajtincset csavarva, ezek a szinte önkéntelennek tűnő viselkedések a testednek megfelelnek az idegességgel.

Sok esetben ezek a szokások szinte ártalmatlanok, de fontos elgondolkodni azon, hogy milyen gyakran folytatja idegszokásait, és milyen hosszú távú hatással lehetnek azok általános egészségi állapotára.

Íme néhány ezek közül ideges szokásokami rossz hatással lehet az egészségére, ha túl gyakran teszi őket.

Csontrepedés

A csülök gyakoriak, mert valahogy nyugalmat adnak neked. Maga a robbanás hangja az ujjainak ízületeiben keletkező gázbuborékok felszakadásából származik, és bár ártalmatlannak tűnik, sérülést vagy az inak megrándulását okozhatja.

A nyak repedése

Az orvostudomány szerint jó időnként feltörni a nyakad, de jó azt is hagyni, hogy szakember végezze. Bizonyos esetekben ez a repedés súlyos szövődményekhez vezethet. A nyakrepedés miatt a csigolya artéria nagyon kellemetlen helyzetbe kerül. Ha nyaki fájdalmat tapasztal, ami erre készteti, akkor valószínűleg olyan problémája van, amelyről orvoshoz kell fordulnia.

Rágótollak és ceruzák

Ha valakitől valaha is vettél tollat vagy ceruzát, tudod, hogy nem ritka, hogy fogak nyomát látod rajta. Sajnos ez nem jó hír a fogak és az immunrendszer számára. Rágótollak és ceruzák súlyosan károsíthatja fogainak zománcát, nem beszélve arról, hogy hány műanyag mikroba és káros anyag kerül a szervezetébe.

Rágógumi

Egészségére káros ideges szokások
Egészségére káros ideges szokások

Ez a látszólag biztonságos szokás képes hogy ártson az egészségének. A rágás megerőlteti az állkapcsot, és ez súlyos fájdalomhoz vezethet. Egy másik hátrány az a hatás, amely befolyásolhatja az emésztőrendszert. A mesterséges édesítőszer, a szorbit, amely a legtöbb rágógumiban található, fájdalmas gázt és puffadást okoz.

Csavarodó haj

Egészségére káros ideges szokások
Egészségére káros ideges szokások

A hajnak az ujja köré csavarása újra és újra károsíthatja a hajhagymákat. Ezért jobb, ha megszünteti ezt a szokást, hogy elkerülje a felesleges károkat.

Karcolás

A bőr karcolása rögeszmés viselkedéssé is válhat, amely komoly károkat okozhat. Bőrfertőzést és vérzést okozhat.

Megérintette az arcát

Naponta hányszor érinti meg az arcát? Valószínűleg sokkal többet, mint gondolnád. Az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia szerint az arcoddal való rendszeres érintkezés szennyeződésnek, baktériumoknak és vírusoknak teszi ki, amelyek viszont pattanásokat okozhatnak, és növelhetik a bőrfertőzés kockázatát.

Egészségére káros ideges szokások
Egészségére káros ideges szokások

Fogcsikorgatás

Bruxizmus orvosi fogalom a fogcsikorgatásra és gyakran együtt jár a stresszel vagy szorongás. A fogcsikorgatás lehetséges káros hatásai közé tartozik a fejfájás, a szájfájdalom, a fog kopása és az alvászavarok az Ön vagy partnere számára.

Harapjon az arc belső részén

Ha rendszeresen megharapja az arca belsejét, ez fekélyekhez és fertőzésekhez vezethet a szájüregben. Ugyanazon terület újra és újra harapása keratózishoz (apró fehér foltok) vezethet.

Hüvelykujj szopás

Ezt ideges szokás leggyakrabban kisgyermekkorban fordul elő, de ha felnőttként folytatja ezt, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a beszéd artikulációjával kapcsolatos problémát okoz.

Ajánlott: