Mitől öregszik A Leggyorsabban?

Videó: Mitől öregszik A Leggyorsabban?

Videó: Mitől öregszik A Leggyorsabban?
Videó: Mit művel az agyban a sclerosis multiplex? - Pár perc neurológia 2024, Március
Mitől öregszik A Leggyorsabban?
Mitől öregszik A Leggyorsabban?
Anonim

Sajnos szinte mindenki későn halogatja az elvégzendő fontos munkát. Tehát van idejük gyermekeikre és barátaikra, és elalszik.

Az alváshiány azonban nagyon káros az egészségre, számos betegséghez és fáradtsághoz vezet. A szakértők azt tanácsolják, hogy kapcsolják ki az ébresztőórát, és hagyják, hogy teste magától felébredjen.

Ez azonban a legtöbb ember számára nem lehetséges. Ha amellett, hogy nem alszol, lekvárral is tele vagy, kétszeres kárt okozsz magadnak. Az elhízás mellett a lekvár öregíti a bőrt.

Elhervad és észrevehetetlenül válik, miközben összehajt egy újabb gofrit, észreveszi, hogyan csíkozja arcát egy új ránc. Ennek oka a glikációs folyamat, amely valójában a kollagén rostok tapadása a glükózzal, amely az életkor előrehaladtával növekszik. Minél több cukrot eszel, annál több rost ragad össze.

Alvás
Alvás

Ezek a folyamatok 35 éves kor után kezdődnek. Próbáljon napi 10 teáskanál cukorra korlátozni az édességeket. Ez magában foglalja a süteményekben és süteményekben való jelenlétét. Lehet, hogy soknak tűnik, de ha megszoktál szénsavas italokat inni, hamburgert és desszerteket fogyasztani, akkor minden nap sokkal több cukrot fogyasztasz.

Ha gyakran stressz alatt áll, ez megnöveli a kortizol és a noradrenalin koncentrációját a vérében, így növeli a vérnyomást és csökkenti az immunitást.

A stressz nem múlik el, de néhány technikát alkalmaznia kell. Az egyik a mély légzés, amelyet minden nap el kell végezni. Napi kétszer két percig elegendő.

Szex
Szex

Ezt akkor kell tennie, amikor idegesnek érzi magát. A harmadik helyen a mozgás és a sport hiánya áll. A fizikai aktivitás segít lassítani a test öregedési folyamatát.

A zöldséghiány szintén káros hatással van a szervezetre. A gyümölcsökben és zöldségekben található erős antioxidánsok sokkal hosszabb ideig segítenek megőrizni fiatalos megjelenését.

Ahhoz azonban, hogy részesülhessen bennük, négy óránként el kell fogyasztania őket. A heti egy saláta nem elég. Végül, de nem utolsósorban a rendszeres szex.

A rendszeres nemi életet élõ emberek erõs immunrendszerrel rendelkeznek és kevésbé stresszesek. A szex akár tíz évvel is megújíthat.

Ajánlott: