Az Egészséges és Boldog Házasságok E Két Alapelvre Vonatkoznak

Tartalomjegyzék:

Videó: Az Egészséges és Boldog Házasságok E Két Alapelvre Vonatkoznak

Videó: Az Egészséges és Boldog Házasságok E Két Alapelvre Vonatkoznak
Videó: Egy Mozgássérülthöz Ment Hozzá, De Az Esküvőn Nagy Meglepetés Várta 2024, Március
Az Egészséges és Boldog Házasságok E Két Alapelvre Vonatkoznak
Az Egészséges és Boldog Házasságok E Két Alapelvre Vonatkoznak
Anonim

Pszichológiai kutatások szerint a 10 házasságból csak 3 boldog, és Tai Tashiro pszichológus Az élet tudománya a nap végéig című könyvében azt mondja, hogy sok pár elfeledkezik az egészséges kapcsolatok alapjául szolgáló két alapelvről.

A házasságok első nagyszabású szociológiai felmérését 1970-ben végezték el, amikor bekövetkezett a válási fellendülés. A pszichológusok és a szociológusok összefognak, hogy megértsék, mi provokálja a családi kapcsolatok felbomlását.

A csapat megállapította, hogy kétféle pár különböztethető meg - a mesterek és a katasztrófák. Azokat, akiknek több mint 6 éve stabil a kapcsolata, mestereknek nevezték, és akik folyamatosan találkoztak és különváltak, katasztrófák voltak.

A katasztrófaként azonosított párok erős izgatottságot mutattak. Folyamatosan hibákat kerestek társuk viselkedésében, és inkább hibáztatták egymást ahelyett, hogy összefogtak volna és közösen oldották volna meg problémáikat.

A mesterek között azonban kölcsönös tisztelet volt, és bárki is volt a felelős az őket ért szerencsétlenségért, lenyelhették és együtt dolgozhattak.

A pszichológusok csoportja negativizmust hívott, hogy hideg vállat adjon. Azok az emberek, akik folyamatosan kritizálják a mellettük lévő személyt, anélkül, hogy egy ujjal mozognának, hogy segítsenek neki, helyrehozhatatlan kárt okoznak kapcsolatukban.

Ezen eredmények alapján a szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a jóindulattal kapcsolatos két elv alapján minden kapcsolat menthető.

Gesztus
Gesztus

1. Jóindulat veszekedés közben

Nem könnyű jóindulatúnak és udvariasnak maradni, ha mérges vagy, de azoknak a pároknak, akiknek ezt sikerül elérniük, hosszabb és stabilabb kapcsolatok vannak. Fontos, hogy empátiát tanúsítson partnere iránt, rámutatva egyik hiányosságára, rámutatva két pozitív tulajdonságára;

2. Jóindulat kedves mozdulatokkal

A nagylelkűség és a meglepetés apró cselekedetei alkotják a boldog kapcsolat gerincét, bár ezeket gyakran alábecsülik. Ennek nem kell minden nap megtörténnie, de legalább hetente egyszer tegyen egy apró szeretetet és figyelmet a partnere felé.

Ajánlott: