A Pupilla Diagnózisa

Videó: A Pupilla Diagnózisa

Videó: A Pupilla Diagnózisa
Videó: Íriszdiagnosztika Dr Hilf Klára 2024, Március
A Pupilla Diagnózisa
A Pupilla Diagnózisa
Anonim

A pupilla az írisz közepén található nyílás, amely összezsugorodik és kinyílik, beállítva a szem fénymennyiségét.

A tanuló diagnosztizálhatja a test állapotát. A pupilla körül sötét kör van. Az is számít. A tanuló eszközként szolgál az idegrendszer reakcióinak, az érzelmesség, az idegi feszültség, a fényérzékenység diagnosztizálásához.

A tanuló összehúzódása leggyakrabban időseknél fordul elő. Idős embereknél a hajlított pupillák a jó egészség jele és a hosszú élettartam garanciája.

Ha a gyermekek vagy fiatalok pupillái erősen összehúzódnak, ez különféle betegségekre utal, amelyek azonnali orvosi ellátást igényelnek, mivel ezek súlyosan károsíthatják az egészséget. Ezek általában az agy, a gerinc és az orrgarat betegségei. A fiatalok pupilla összehúzódása aorta aneurysmára utalhat.

Szemvizsgálat
Szemvizsgálat

Kórosan kitágult pupillák - a pupilla átmérője meghaladja a hat millimétert - állandó félelemérzetről, állandó fájdalomról, izgatottságról vagy állandó mérgezésről, esetleg mérgezésről is tud jelezni.

Ezenkívül a pupillák kóros kitágulása jelezheti az agyi problémákat, a pajzsmirigy túlműködését, valamint a rövidlátást vagy más látászavarokat.

Ha az egyik szem pupillája összeszűkült, a másik pedig kitágult, ez csak az agy egyik részének betegségére, valamint mellhártyagyulladásra, aorta betegségre, osteochondrosisra vagy tuberkulózisra utalhat. Ez egy agyrázkódás utáni állapot megnyilvánulása is lehet.

A pupilla körüli szegély alakja és színe jelzi az ember immunitásának állapotát. Ha ez a szegély széles, akkor az illető immunitása tökéletes állapotban van.

A túl finom szegély gyenge immunrendszert jelez. Ha a szegély helyenként megszakad, ez azt jelenti, hogy a test egyik szervében patológia van.

Ajánlott: