Van Beesett Körmöd? Ellenőrizze Ezeket A Betegségeket

Tartalomjegyzék:

Videó: Van Beesett Körmöd? Ellenőrizze Ezeket A Betegségeket

Videó: Van Beesett Körmöd? Ellenőrizze Ezeket A Betegségeket
Videó: Hogyan festi ki a körmöm Fanni???☺ 2024, Március
Van Beesett Körmöd? Ellenőrizze Ezeket A Betegségeket
Van Beesett Körmöd? Ellenőrizze Ezeket A Betegségeket
Anonim

Még akkor is, ha első pillantásra fontosnak tűnik számunkra, tudnia kell, hogy a körmök állapota valóban nagy jelentőséggel bír a különféle egészségügyi problémák észlelésében. A körmök alakjának vagy színének megváltozása figyelmeztet egy betegség jelenlétére. És minél korábban észlelik a betegséget, annál hatékonyabb a kezelése.

Ha a körmöd homorú, mint egy kanál, akkor ennek azt kell mondania, hogy valami nincs rendben az egészségeddel, mert ez a forma nem természetes. Az általa javasolt problémák a vashiány, a májbetegségek és a vas túlterhelése, a szívbetegség vagy a pajzsmirigy alulműködés.

Vashiány

A vas nagy jelentőséggel bír a test megfelelő működése és egészsége szempontjából. Hemoglobin formájában oxigént szállít a tüdőből az összes szervbe és szövetbe. Vashiány esetén forduljon orvoshoz. Növelnie kell a magas vas tartalmú ételek fogyasztását is. Ide tartoznak a szárított gyógynövények és fűszerek, a kakaó és a csokoládé, a máj, a kagyló, az osztriga és a kaviár, a tökmag, a szárított barack, a szezámmag és a spenót.

Májbetegség és a túlzott vasfelszívódás

Néhány májbetegségben a vas túlzott felszívódása figyelhető meg. Ilyen betegség például a hemochromatosis, amelyet a májban fokozott vaslerakódás jellemez. Ebben a betegek étrendet készítenek alacsony vas tartalmú ételekkel, és olyan gyógyszereket szednek, amelyek csökkentik a vas felszívódását.

Szívbetegség

A szívbetegségek egyre gyakoribbak, az érintettek életkora csökken. Ezért célszerű rendszeresen ellenőrizni. Ha szívproblémákra gyanakszik, azonnal forduljon kardiológushoz. A szívbetegségek egyik mutatója pontosan az konkáv körmök.

Pajzsmirigy
Pajzsmirigy

Pajzsmirigy alulműködés

A pajzsmirigy alulműködése a leggyakoribb pajzsmirigy betegség. Csökkent funkciója jellemzi. A betegség által érintetteknél a pajzsmirigy elégtelen mennyiségű pajzsmirigyhormont termel. Sok, ettől szenvedő beteget a hiányzó hormonokat tartalmazó gyógyszerek szedésével kezelnek.

Ajánlott: