Hogyan Kezeljük A Gyermekek Félelmeit

Tartalomjegyzék:

Videó: Hogyan Kezeljük A Gyermekek Félelmeit

Videó: Hogyan Kezeljük A Gyermekek Félelmeit
Videó: DÉLELŐTT - Segítség, hisztis a gyermekem! - Vida Ágnes 2024, Március
Hogyan Kezeljük A Gyermekek Félelmeit
Hogyan Kezeljük A Gyermekek Félelmeit
Anonim

A félelem közös érzelem, amelyet mind a gyermekek, mind az idősek megtapasztalnak. Gyermekeknél azonban intenzívebb lehet.

A gyermeket megijesztheti egy ismeretlen helyzet, az aktív képzelet vagy a korábbi rossz tapasztalatok emlékeztetése. Ugyanakkor segíthet gyermekének a félelem legyőzésében azáltal, hogy együtt érez vele és támogatja.

Íme néhány dolog, amit megtehetsz a könnyebbé tétel érdekében a gyermekek félelmeinek legyőzése.

Beszélj a gyerekkel

A gyermekkel való beszélgetés minden bizonnyal kényelmesebbé teszi őt. Kérd meg, hogy ossza meg veled félelmét. Mondja meg neki, hogy pontosan mitől fél és miért. Hadd magyarázza el, pontosan mit érez. Mutasd meg neki az aggodalmadat. Mondd meg neki, hogy féltél különböző dolgoktól, amikor az ő korában voltál. Ez az empátia határozottan megerősíti a gyermekkel való kapcsolatát, mert kezdi elhinni, hogy valóban törődsz vele és aggódsz miatta.

Ne gúnyolódj a gyermek félelmein

A csúfolódás semmiképpen sem segít ilyen helyzetekben. Ehelyett a gyermek tovább lesz depressziós, és egyúttal csökkenti az önértékelését. Ez komolyabb problémákhoz vezethet, például különböző fóbiák kialakulásához. A gyermek képes legyőzni a félelmet csak a te szereteteddel és gondoskodásoddal. A probléma figyelmen kívül hagyása csak negatív érzéseket okoz a gyermekben.

Ne erőltesse a gyermeket olyan dolgokra, amelyektől fél

A gyermekek félelmei nagyon erősek
A gyermekek félelmei nagyon erősek

A nemi erőszak valószínűleg súlyosbítja a gyermek szorongását. Gondoljon csak bele, hogyan reagálna, ha valaki arra kényszerítene, hogy tartson egy hibát, amelytől félt, vagy a bungee jump-ot a kezébe. Hagyja a gyermeket beállítani és legyőzni a félelmeket annak idővel. Adj neki minden szeretetet és törődést, amire képes vagy.

Kérd meg a gyermeket, hogy kísérje el arra a helyre, amelyhez a félelem társul

Nagyon fontos, hogy ne ítélkezzünk a gyermek felett. Nyissa ki az összes ajtót, majd nézzen az ágy alá. Kapcsolja be a villanyt, hogy megmutassa neki, hogy a szekrényben nincs szörnyeteg. Ha a gyermek fél bizonyos hangoktól vagy homályos képektől, gondosan beszélje meg vele, mi tulajdonképpen ezeknek a dolgoknak az oka.

Győződjön meg róla, hogy a gyermek tudja, hogy szeretik

Magyarázza el a gyermeknek, hogy mindig ott lesz, hogy megvédje őt mindentől. Mondd meg neki, hogy szereted.

Ajánlott: