A Magas Hőmérséklet Veszélyei

Videó: A Magas Hőmérséklet Veszélyei

Videó: A Magas Hőmérséklet Veszélyei
Videó: Mivel kezeljük a magas hőmérséklet közelében lévő fémet? Hammerite Hőálló Spray 2024, Március
A Magas Hőmérséklet Veszélyei
A Magas Hőmérséklet Veszélyei
Anonim

A testhőmérséklet emelkedése állítólag akkor van, ha értéke 37 fok felett van. A hőmérséklet akkor emelkedik, ha az emberi test valamilyen fertőzésnek van kitéve. Növekedése a test reakciója, amely megpróbálja természetesen elpusztítani a fertőzés okait.

A hőmérséklet enyhe emelkedése akkor van, amikor 37,3 és 38,3 fok között van, 39,7 fokig emelkedik, és magasan - ezen értékek felett. A 40 fok feletti hőmérséklet károsíthatja az agyat, ha nem tesznek intézkedéseket annak csökkentésére.

Ahhoz, hogy megértsük, mi okozza a lázat, ellenőrizni kell a kísérő tüneteket. Lehet nátha, de súlyos betegség is, például agyhártyagyulladás.

A magas hőmérséklet terápiát igényel - a legtöbb esetben ez az állapot gyorsan kontrollálható. Ha a hőmérsékletet nem szabályozzák, vagy egyáltalán nem kezelik, komplikációk léphetnek fel.

Ezekben a helyzetekben lehetőség van az emberi test kiszáradására, különösen, ha hasmenés vagy hányás kíséri. Agykárosodás akkor is előfordulhat, ha nem tesznek intézkedéseket annak eltávolítására.

Hőfok
Hőfok

Felnőtteknél különösen veszélyes, ha a hőmérséklet meghaladja a 40 fokot, és kisgyermekeknél kritikus a helyzet, ha 39 fok felett van. Rohamokat okozhatnak, amelyek sérülésekhez vezethetnek. A statisztikák azt mutatják, hogy a lázas rohamok a 3 hónapos és 5 éves kor közötti gyermekek 2–5 százalékát érintik.

Ha a csecsemő lázas, a legjobb, ha sürgősségi orvoshoz fordul. Egyes orvosok úgy vélik, hogy a csecsemők 38-39-, sőt 40 fokos hőmérséklete sem okoz aggodalmat, mert ennek oka lehet például a fogak növekedése. Azonban jobb orvoshoz fordulni, hogy megtudja az emelés okát.

Az epilepsziában szenvedő betegeknek orvoshoz is kell fordulniuk lázmert ez epilepsziás rohamot válthat ki - magyarázzák a szakemberek. A láz különös figyelmet és megfelelő kezelést igényel.

Ajánlott: