Hat Hiba, Amely Egészségtelenné Teszi Az Ebédet

Tartalomjegyzék:

Videó: Hat Hiba, Amely Egészségtelenné Teszi Az Ebédet

Videó: Hat Hiba, Amely Egészségtelenné Teszi Az Ebédet
Videó: 4 H I B A ami gyakran előfordul az öltözködésemben!😢 2024, Március
Hat Hiba, Amely Egészségtelenné Teszi Az Ebédet
Hat Hiba, Amely Egészségtelenné Teszi Az Ebédet
Anonim

A legtöbb ember szerint a reggeli a nap legfontosabb étkezése, de valójában ez az ebéd. Döntő fontosságú a test újratöltése, hogy elegendő energiája legyen ahhoz, hogy megbirkózzon a feladatokkal a nap folyamán, amikor fizikai és szellemi egyaránt aktív.

Az ebédszünetben meghozott döntések nemcsak a nap folyamán károsíthatják az energiamérleget, hanem hízhatnak is. Ezzel kapcsolatban May Simpkin táplálkozási szakember 6 hibát tárt fel, amelyek súlygyarapodáshoz vezetnek.

Félrevezető étel a promóció során

Elfoglalt életmódja miatt nincs mindig ideje elkészíteni az ebédet. Gyakran úgy tűnik, hogy az egyetlen lehetőség az, ha támaszkodnak a közeli üzletekre és éttermekre, ha enni akarnak. Ennek a lehetőségnek az a hátránya, hogy nincs annyi ellenőrzése az ételválasztás felett, és gyakran megcsalja azokat az akciókat, ahol többet kap ugyanazon az áron. Ide tartoznak azok a termékek, amelyeket nem vásárolna meg, ha fizetnie kellene érte, például szendvicseket, chipseket, üdítőket, gyümölcsleveket és csokoládé desszerteket, amelyek károsak és súlygyarapodáshoz vezetnek.

Nem ismeri az egészséges valódi jelentését

ebéd
ebéd

Ha fogyni próbál, általában beolvassa a menüt, és igyekszik elkerülni a feldolgozott húsokat, sajtokat, kenyeret és tésztát. Salátaként bemutatva azonban ezeket az ételeket egészséges lehetőségnek tekinthetjük. Sok élelmiszertermelő már egészséges névvel látja el termékeit, például burgonya chipset zöldség- és alkoholmenteseket ízesített víznek neveznek.

Nem főz magának

Amikor elkészíti saját ebédjét, biztosíthatja, hogy az ételek kiegyensúlyozottak, egészségesek és jó arányban legyenek. De először gondoskodnia kell a hűtőszekrény tartalmáról.

Túl későn ebédelsz

saláta
saláta

Ez az egyik leggyakoribb hiba a táplálkozás terén. Egy mozgalmas nap alatt az idő repül, és a délután eljött anélkül, hogy észrevennéd. Éhes vagy, kissé szédülsz, és szorongást és idegességet érzel. Ezek az alacsony vércukorszint jelei, és a tested üzenetet küld az agynak, hogy fogyasszon cukrot.

Fogyasszon saláta szabotőröket

Az egészséges saláta friss zöldségeket, olívaolajat vagy növényi ecetet vagy citromlevet tartalmaz. Ha a saláta burgonyát, ropogós krutont, tésztát, sajtot vagy mézet tartalmaz, akkor tele van szénhidrátokkal és cukrokkal.

Nem eszel eleget

Első pillantásra jó ötletnek tűnhet néhány kalória elfogyasztása ebéd közben, de nem az. Ha magas rosttartalmú ételeket fogyaszt, például zöldségeket és hüvelyeseket, elegendő kalóriát vehet fel, és hosszabb ideig teltebbnek érezheti magát, és ezek további egészségügyi előnyökkel járnak, például csökkentik a koleszterinszintet és javítják az emésztést.

Ajánlott: