Hajhullás Esetén - A Csalán Főzete

Videó: Hajhullás Esetén - A Csalán Főzete

Videó: Hajhullás Esetén - A Csalán Főzete
Videó: 3 tipp hajhullás ellen 2024, Március
Hajhullás Esetén - A Csalán Főzete
Hajhullás Esetén - A Csalán Főzete
Anonim

A csalán kivonatot széles körben használják fiatalításra és szépítésre.

Az intenzív hajhullást szenvedők kipróbálhatják a következő módszert. Száz gramm apróra vágott csalánlevelet 0,5 liter vízzel és 0,5 liter ecettel öntünk. Az elegyet 30 percig forraljuk és szűrjük. Lefekvés előtti este öblítse le a haját az így elkészített főzettel.

Franciaországban a haj erősítésére a csalánt a következőképpen alkalmazzák: mosás után 1-2 hetente egyszer a hajat nedvesítik meg a száraz csalánlevelek főzetével, amelyet a fejbőrbe dörzsölnek. Elkészítéséhez vegyen 1 evőkanál apróra vágott csalánt, öntsön egy pohár forrásban lévő vizet és itassa teaként. A lehűtött infúziót szűrjük.

A zöldségek nem kevésbé hatékonyak a hajra és a bőrre, mint a gyümölcsök.

Csalán
Csalán

Az uborka levével és a zöld nyírfiatalság pattanásainak zöld kérgének infúziójával eltávolítják a szeplőket és a pigmentfoltokat.

Nyáron fokozott izzadási hajlam esetén a bőrt felszeletelt uborka vagy frissen facsart gyümölcslé frissítheti.

A petrezselyem infúzióit és főzeteit használják az arc tisztítására. Alekszandr Strandzsev, a népi orvoslás szakembere javasolja, hogy a pigmenteket és a szeplőket kora reggel dörzsölje meg petrezselyemgyökér citromlével kevert főzetével.

Torma segítségével fehérítheti a bőrt. A következő recept szerint készül: 50 g reszelt tormát 250 ml ecettel öntünk, és sötét és hűvös helyen, szorosan lezárt üvegben hagyjuk.

Két hét múlva a folyadékot leszűrjük, és hozzáadunk 1,5 liter hideg vizet. Ezzel a folyadékkal reggel és este megtörlik az arcot.

Ajánlott: