Hogyan Hajtja A Sport A Depressziót

Videó: Hogyan Hajtja A Sport A Depressziót

Videó: Hogyan Hajtja A Sport A Depressziót
Videó: Hogyan győzzük le a depressziót? 2024, Március
Hogyan Hajtja A Sport A Depressziót
Hogyan Hajtja A Sport A Depressziót
Anonim

A depressziót a tünetek kombinációja jellemzi, beleértve a szomorúságot, a kétségbeesést, az antiszociális viselkedést és másokat, amelyekből senki sem biztosított. És általában mindenki, aki rászorul, beszélget egy szeretett emberrel, hogy kiöntse a lelkét.

Egy új tanulmány azt mutatja, hogy a sport pozitív hatással van a melankolikus viselkedésre is, amely élete bizonyos időszakaiban lóg az ember felett. A testmozgás azoknak is előnyös lesz, akiknek nincs kivel beszélgetni, ha szükséges.

A szakterület szakértőinek tanácsa az, hogy hetente legalább háromszor gyakoroljon, hogy jól érezze magát a bőrében.

A kutatók 11 135, 1958-ban született önkéntes segítségével valósították meg tézisüket, amelyet 50 éves korukig követtek. A kutatók által meghatározott korban, nevezetesen 23, 33, 42 és 50 év között mindegyiknek jelentenie kellett a fizikai aktivitás szintjét. Ugyanakkor kérdésekre válaszoltak annak megállapítására, hogy a depresszió tünetei fennállnak-e vagy sem.

depresszió
depresszió

Megállapították, hogy azokban az években, amikor nagyobb volt a fizikai aktivitás, az emberek boldogabbak voltak. Végeredményként a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a heti legalább háromszor végzett testmozgás akár 19% -kal is csökkenti a depresszió tüneteit. És minden ezt követő képzési nap legalább 6% -kal gyakrabban mosolyoghat.

Az eredményeket kommentálva a kutatók hozzátették, hogy a kevesebb depresszió jelentősen javítja az egyes emberek egészségét. Az olyan betegségek, mint a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, sőt az elhízás is ritkábban fordulnak elő.

A tanulmány azt is megállapította, hogy a depresszió és a csökkent fizikai aktivitás a legkorábbi életkorban volt a leggyakoribb. Egyes statisztikák szerint a depressziós tünetek gyakoribbak az oktatás nélküli embereknél, a munkanélküliek, elváltak és mások körében.

Ajánlott: