A Hagyma és A Vodka Vastagsá Teszi A Hajat

Videó: A Hagyma és A Vodka Vastagsá Teszi A Hajat

Videó: A Hagyma és A Vodka Vastagsá Teszi A Hajat
Videó: Dr. Berg: A csodálatos VÖRÖSHAGYMA? 2024, Március
A Hagyma és A Vodka Vastagsá Teszi A Hajat
A Hagyma és A Vodka Vastagsá Teszi A Hajat
Anonim

Amikor hirtelen úgy érzi, hogy a fésülés során egész hajtincsek maradnak, kezdjen el olyan hajerősítő maszkokat készíteni, amelyek megszabadulnak a bosszantó korpától. A ricinusolaj sokat segít.

Egy evőkanál ricinusolajat összekeverünk egy evőkanál főzött fekete teával és egy evőkanál vodkával. Vigye fel jól ezt a keveréket a hajra, hagyja három órán át és mossa le meleg vízzel. Hetente két-három alkalommal történik.

A hagymafejek a haj állapotának javításának és a korpásodás eltávolításának egyik legrégebbi eszközei. Két hagymát apróra vágunk, és öntsünk háromszáz milliliter vodkát vagy vízzel hígított alkoholt. Hagyja két órán át és szűrje le. Vigye fel ezt a folyadékot a fejére naponta egyszer.

A csalán alkoholos infúziója is hatékony. A friss csalánleveleket jól megmossuk, utoljára ezt forró vízzel és szódával végezzük. A leveleket megdörzsöljük, tízszer több alkohollal vagy vodkával összekeverjük, és egy hétig egy szorosan zárt üvegtartályban hagyjuk.

Ezután leszűrjük, és a fejbőrt ezzel a folyadékkal hetente egyszer vagy kétszer dörzsöljük. Ez a gyógyszer segíti a hajhullást, valamint az olajos korpát.

A hagyma és a vodka vastagsá teszi a hajat
A hagyma és a vodka vastagsá teszi a hajat

A csalán főzetét a haj állapotának javítására is használják. Egy evőkanál szárított csalánlevelet, porrá őrölve, öntsön egy pohár forró vizet és egy órán át maradjon sötétben. Szűrje le és azonnal nedvesítse meg a hajat vagy a gyökereket.

A sómaszkok szintén hasznosak. A megmosott hajra szokásos sót alkalmaznak, az egyes szálak közé szórva. A fejet tizenöt percig műanyag zacskóba csomagoljuk, majd vízzel leöblítjük. Ezt az eljárást minden mosás után végezzük. Tíz eljárás után a hajhullás véget ér.

Linden megállítja a hajhullást. Készítsen főzetet nyolc evőkanál mészvirágból és fél liter vízből. Húsz percig forraljuk, szűrjük le és dörzsöljük ezt a keveréket a fejére. Egy órás állás után öblítse le.

A fokhagymát a haj erősítésére használják, mert a benne található fitoncidek elpusztítják a baktériumokat, az illóolajok pedig fokozzák a hajszálak véráramlását.

Kopasz foltok esetén a következő eljárást hajtják végre: a megtisztított fokhagymagerezdeket vastag péppé őröljük. Naponta egyszer alkalmazzák a foltokra és két órán át maradnak, utána a fejet mossák. Ezt az eljárást tíz napon keresztül végezzük egymás után, és két-három alkalommal megismételjük tíz napos időközzel.

A haj növekedésének javítása és a korpásodás kiküszöbölése érdekében a hajmosás előtt hetente egyszer dörzsölje meg a zúzott fokhagyma pépét két órán át. Jó, ha a zúzott fokhagymához néhány csepp olajat adunk. A fej nincs lefedve, amíg fokhagyma van rajta, nehogy allergiás reakciót váltson ki.

A haj erősítésének jó módja a tojásmaszk és a ricinusolaj. Keverjen össze egy tojást, két evőkanál ricinusolajat, egy teáskanál ecetet és egy teáskanál glicerint.

Verje fel a keveréket és dörzsölje be a hajgyökereket. Fedje le a fejét egy meleg, puha törülközővel, álljon gőz felett és mossa meg. A haj puha, vastag, fényes és könnyen formálható.

Ajánlott: