A Magas Férfiak Nem Féltékenyek

A Magas Férfiak Nem Féltékenyek
A Magas Férfiak Nem Féltékenyek
Anonim

Bizonyára hallottál az úgynevezett fájdalmasan féltékeny emberekről, és talán még ismered is őket. Valójában annyira féltékenyek partnereikre, hogy semmit sem tehetnek a tudtuk nélkül. A botrány akár pillantássá is válhat, vagy nem az első jel után veheti fel a telefont.

Azt, hogy a férfiak vagy a nők a féltékenyebb nemek, nem lehet pontosan meghatározni - ez nem a nemtől függ. A tudósoknak azonban sikerült megállapítaniuk a féltékeny férfiak és a féltékeny nők néhány külső jelét.

Egy másik tanulmány eredményei azt mutatják, hogy a magasabb férfiak lényegesen kevésbé féltékenyek, mint más férfiak. A felmérést 549 férfi és nő segítségével végezték - felkérték őket, hogy számolják ki saját féltékenységüket. Ugyanakkor a résztvevőknek meg kellett határozniuk azokat a tulajdonságokat, amelyek a nemükben élő emberek által leginkább irritálják őket.

Féltékenység
Féltékenység

A tudósok úgy vélik, hogy az az ok, amiért a magasabb férfiak kevésbé féltékenyek, abban rejlik, hogy vonzóbbak, nagyobb sikert aratnak a szerelemben. A nők közül a közepes magasságú nők a legkevésbé féltékenyek - itt az a magyarázat, hogy ezek a nők népszerűbbek a férfiak körében.

Ami az intelligenciát és a féltékenységet illeti - az Egyesült Államokban egy másik tanulmány érdekes eredményeket mutat. Az amerikai tanulmány azt állítja, hogy minél magasabb az emberek hallgatói eredménye, annál nagyobb valószínűséggel tapasztalják meg a Facebook féltékenységét.

A féltékenységet az okozza, ha partnere üzenetet küld vagy valamilyen információt közzétesz a közösségi hálózaton.

facebook féltékenység
facebook féltékenység

A tudósok ezt a következőképpen magyarázzák - az emberek, akiknek iskolai éveikben, majd az életükben is nagy eredményeik vannak, általában perfekcionisták. Amikor azt gondolják, hogy partnereik megcsalják őket, az tönkreteszi a tökéletesség lehetőségét.

E tanulmány eredményei azt is mutatják, hogy a nők jobban szenvednek a Facebook féltékenységétől. A tanulmányból kiderült, hogy a hölgyek féltékenyek arra, hogy van-e hangulatjel a posztban. Míg a férfiaknál a hangulatjelek több féltékenységet okoztak.

Ajánlott: